категорії: стаття

У що закутатися восени?

теґи: Олена Даць, Мода, одяг, осінь, тенденції

 

ДацьЗа словами української дизайнерки Олени Даць, цієї осені модно обгортатися у тканини, як у плащі, бавитися з пончо. Але не з таким, як у 1960-х роках, а більш вишуканим…

Попри те, що осінь диктує стримані кольори, а базовим цього золотаво-дощового сезону залишається завжди модний і практичний чорний колір та пастельні тони, для депресії місця у моді не буде. Життя урізноманітнюватимуть сміливі фантазії дизайнерів взуття та яскраві акценти-аксесуари.

Олена Даць зізнається, що осінь-зима – її улюблений сезон. Мовляв, вона встановлює Дацьсвої правила гри, але не обмежує поле для фантазії. Більше одягу, багатошаровість, коли одна тканина накладається іншу… Все це дає можливість трохи погратися із вбранням. Свою романтично-затишну колекцію сезону «Осінь/Зима 2009-2010» авторка презентувала ще навесні, на «Українському тижні моди» та салоні «le Shoowroom» у рамках «Паризького тижня моди», а тепер привідкриває й нам кулісу модних тенденцій на найближчі кілька місяців. Та  жінкам, які хочуть виглядати гарно та красиво, радить вдягатися затишно, зручно, комфортно та додавати до цього краплину яскравості.

«Якщо говорити про актуальні тканини у цьому сезоні, то вони, перш за все, будуть фактурними, – каже Олена Даць. – Мені подобається поєднання різних фактур – легкої тканини з теплою. Ми, до прикладу, пропонуємо тканину,  у якій шовкові нитки переплетені з мохеровими,  і завдяки цьому вимальовується жакардовий візерунок. На Дацьполотні шовку – плетиво мохерового візерунку. Рельєфні деталі з макраме... Тепла та затишку додадуть стильні пальто та камізельки з альпаки.

Модно буде і загортатися у тканини, як у плащі, гратися з пончо… або вечірні варіанти – хутряна маленька камізелька чи трохи подовжені зі спини як кокони 1930-х років… Я виділяю для себе три такі стилі: 1) вишукана жінка, що сидить у першому ряді на показах мод; 2) готи і панки, молодіжний більш різкий стиль, – це можуть бути плащі з більш летючих тканин 3) quirky– це фантазії, які кожна жінка застосовує у своєму гардеробі.

Що ж до кольору, то на перший план виходить фактура і гра тканин. Колір лише все підкреслює. Це може бути некрикливий пастельний відтінок, або ж практичний чорний. Завдяки різноманіттю фактур, багатошаровості, якщо взяти легкий шовк, він буде мати один відтінок, з темним мохером – інший. Таким чином чорний гардероб стає багатогранним. Приправити все для настрою можна кольоровим акцентом. Мені подобається грайлива палітра агату, бірюза з чимось червоно-кораловим…

Даць

Родзинкою у гардеробі цього сезону може стати найрізноманітніше взуття. Найфантастичніші моделі від сміливих дизайнерів. Високий обцас, величезна платформа… Може вони не найзручніші на щодень, але для вечірки – в сам раз! В моду знову входять ботфорти. Проте, треба вбути обережною, щоб не виглядати вульгарно. Адже разом із тим, як росте ботфорт, – скорочується довжина спідниці, тож важливо вміти вдало знайти пропорцію... Для чоловіків же актуальною залишатиметься пальто довжиною до коліна.»

ДацьЯкщо ви не злякалися сміливих фантазій дизайнера і обрали яскраве неординарне взуття, сумка, яка нині має більш функціональне призначення, відходить уже на другий план.

Не менш цікаво і яскраво доповнюватиметься образ, якщо плащ чи шаль задрапірувати в брошку з великого натурального каміння. Особливо влучним акцентом це стане для тих, хто обере для себе чорну гаму.

Що ж до шаликів та шалів, то мені подобається жакардове переплетення. Коли на однотонному шалику, завдяки жакарду вимальовується певний візерунок, завдяки зміні світлотіні…»