категорії: кіно

В Києві незабаром відкриють перший 3D кінотеатр.

Кіно по-нашеньськи        Українська кінокомпанія "Тріумф" і канадська корпорація IMAX повідомили про плани до кінця 2008 року відкрити в Україні два 3D-кінотеатри. Перший подібний кінотеатр має з'явитися в Києві вже влітку 2007 року, тобто через рік. Запуск 3D-кіно в Києві компанії почнуть з прокату літніх блокбастерів від IMAX. Серед них - 5-а частина легенди про Гарі Поттера: "Гарі Поттер і Орден Фенікса", прем'єра якої запланована на липень 2007 року. Це перший блокбастер, який було вирішено випустити відразу в звичному форматі і в 3D.
        Формат IMAX розроблений групою канадських учених в 1970 році. Середній екран IMAX має розмір 18 на 24 метрів і формою схожий на вигнуту сферу. Покриття екрану в подібних кінотеатрах латексне або металізоване. Це дозволяє зробити зображення у декілька разів якіснішим, ніж в звичному кінотеатрі. Екран за розмірами набагато перевищує можливості периферійного зору людини. Глядач забуває про те, що екран має межі - зображення заповнює всю зону видимості.

        Залишилося сподіватися на те, що "Тріумф" не схибить і зробить ці два кінотеатри повністю українськими, оскільки в Росії цей формат також тільки набирає обертів і було б непогано випередити наших "братніх" сусідів. Тим більше, переклад Гарі Поттера видавництво "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" вийшов на кілька місяців раніше за російський варіант.