категорії: музика

ВВ презентували ''військовий'' кліп

Олег СкрипкаГурт "Воплі Відоплясова", від якого давно не було чути чогось свіженького, зняв нове відео. Це кліп на пісню "Катерина", яка увійде до майбутнього альбому команди – "Були деньки".
Презентація відео відбулася 22 лютого у київському військовому училищі ім. Івана Богуна. Місце події було обрано не випадково, бо кліп тісно пов'язаний з військовою тематикою, а саме з подіями громадянської війни в Україні в 1917-1921 роках. Але появу цього відео лідер "ВВ" Олег Скрипка вважає надбанням перш за все сучасної культури.
"Ми втомилися, що нас сприймають як діячів естради чи шоу-бізнесу. Досить вже займатися бізнесом та танцями-шманцями. Ми будемо створювати сучасну культуру. А для цього ми повинні знати, що було на початку 20-го століття, – розповів Олег. – Цей кліп – експеримент, і ми сподіваємось він матиме культурний резонанс".

Міні-фільм "Катерина" – перша спроба зробити історичну реконструкцію та відобразити події в Україні часів громадянської війни. У кліпі "вевешники" грають вояків армії УНР та вдягнені у форму одної з найбільш легендарних її частин – І-го кінного полку Чорних Запорожців. В кадрі вони, як і належить воякам, гарцюють на конях та мужньо б'ються з ворогами.
Відео знято на кіноплівку 16 мм. Сценаристом та режисером виступив Олег Скрипка, а допомагав йому в цій справі Роман Бондарчук. Також в складі робочої групи над кліпом працювали знавці тієї історичної епохи – військовий історик Ярослав Тинченко, спеціалісти з історичної реконструкції, кобзар Тарас Компаніченко та інші.
Відео кліп потрапить на вітчизняні телеканали вже найближчим часом.