Загалом, це може вбити кого завгодно

теґи: C.К.А.Й., музика, текст пісні, ідіотизм

СКАЙ, Те що не требаНапади злої дотепності спіткають часом кожного з нас. Тому я одразу прошу не приймати це близько до серця. Тим більше, причину правєдного гніву не назвеш актуальною – вона існує от уже як кілька років, і всі ці кілька років я мрію про це висловитися. Про те, що може нас вбити, а якщо чесно – то не лише може, а й вбиває потрошку. Щодня.

Про гурт С.К.А.Й я дізналася в старі добрі часи, коли їздила на метро. Старі добрі часи минули, в гурту С.К.А.Й. стало більше, аніж одна пісня, яку крутили на станції Палац Спорту, але я продовжую регулярно замислюватися про речі, які здатні мене вбити, завдяки все тому ж їхньому трекові. Треба зазначити, в Топ-30 цих речей пісня «Тебе це може вбити» впевнено зберігає свою позицію, відколи я її почула вперше. І зараз я вам розповім, чому так.

Трек «Тебе це може вбити» заробив серед молоді імідж романтичної балади. Під нього підлітки на концерті кидаються цілуватися з ким доведеться і дістають мобільні телефони та запальнички, щоби долучитися до атмосферності пісні своїм вогником. Якщо забити цей текст в Гугл, то можна натрапити на форуми, де молоді закохані пишуть – ах, це наша пісня! П'яні студенти Могилянки співають її під гітару на Контрактовій площі. Нарешті, люди, яким вже добряче за двадцять, відкрито говорять – я слухаю С.К.А.Й., мене пре їхня філософія!

Мене ж пересмикує щоразу, коли я натрапляю на цю пісню на радіо, чи коли її крутять в кафе, або в когось в гостях трапляється мені вона на музичному каналі. І пересмикує ще сильніше від того, що чую я її часто, і значить – вона популярна, слухачі люблять її і хочуть її чути.

І от про що хоче чути наша просунута неформальна молодь, цвіт нації і бла-бла-бла:

У тобі так багато сторін (прикладна геометрія, очевидно, цікавить хлопчину)

Я просто не розумію, я просто хочу спитати тебе (…цікавить, але дається йому непросто)

чому ти настільки красива! (Ще б, так багато сторін… Мабуть, на якийсь кристал складної форми дівчина схожа, звісно не кожному дано зрозуміти, як це вона видалася «настільки красива»)

Чому в мене ціла купа дивних речей,яких я не розумію (серед моїх друзів ця фраза віддавна стала синонімом до фрази «Що за х…ня?»)

яких я не відкриваю тобі, бо це все може вбити,тебе це може вбити.

Трошки більше, ніж навхрест (треба розуміти, міра «навхрест» відтепер передбачає градації на менше і більше, я пропоную вам намалювати для наочності, як це – більше ніж навхрест і менше ніж навхрест)

зав'язались вузлики (покажіть мені, будь-ласка, вузлики, зав'язані навхрест)

і не розірвати, і не розв'язати.

Доторкнутись до зіниць... (це просто якийсь акт ніжності імені Бунюеля, пропоную всім сісти перед дзеркалом, розтягнути шкіру навколо ока, і доторкнутись до зіниць – ну так, знову ж таки, для наочності)

Я навік в тобі застиг... (є достатньо urban legends про печальні й заразом кумедні ситуації, пов’язані зі спазмом м’язів піхви, я так розумію, хлопчина про це співає)

Все це так спонтанно і чомусь банально... (чому ж банально, в перше чую як романтично доторкатись до зіниць і як можна зав'язати вузлики більше ніж навхрест, все-таки вимагаю інструкцію з малюночками!)

Знати, думати,себе побачити зі сторони,можливо, все в житті можливо. (О так! Знати і думати – це не фантастика, це насправді можливо, давайте в це повіримо, я сама вчора бачила чувака, який думав!)

З двадцять другої весни я закину свої принципи; це буває рідко, але так помітно... (та вже, як тут не помітити. Мав чувак принципи – а тут навострився раптом знати, думати…)

Друзі всі здуріли мов, всіх понесло на любов (оу, це так нетипово для двадцять другої весни, дійсно, що ж це з ними таке?!)

і ніхто не вправі,тут вже ніхто не вправі стримати чи зупинити - це ж нормально (шо природньо, то не встидно, ага)

Треба бути нам... якось жити нам... (я б ще подумала, чи точно треба)

У тобі так багато сторін. Я просто не розумію, Бла-бла-бла і те саме, що на початку пісні. Але висновок хлопчина, безперечно, робить з усього цього правильний –

бо це все може вбити,

тебе це може вбити.

тебе це може вбити.

тебе це може вбити.

тебе це може вбити.

Оце, покладене на музику, ще й в таких кількостях, в яких дозволяє наш теле- та радіоефір, може вбити кого завгодно. Звісно, в нас прийнято кепкувати з рускай папси, і пресловуті глаза – два бріліанта в трі карата та губкі у нєйо – створкі двє в воротах стали символом ідіотизму та відсутності мінімального інтелекту, але люди, котрі слухають С.К.А.Й., справді вважають себе розвиненими та розумними і правда думають, що відрізняються чимсь від тих, хто слухає про глаза два брільянта…..

Саме це, на мою думку, рано чи пізно може вбити всіх нас...