категорії: стаття

Заповідь Marilyn'a Manson'a, діагноз Жадана й прокляття Карпи. Про доблесних правоохоронців.

Скріншот з кліпу Мерліна Менсона

  "Нєфармали, блядь!" – саме цей перл "изящной словесности" злетів з уст шановного представника наших т.зв. "правоохоронних" органів під час другого дня Рок Січі, незабутнього фесту на Трухановому острові. Очевидно, це кмітливе зауваження, вистраждане його ніжною душею, змученою усвідомленням вродженої розумової неповноцінності (інакше чого б він пішов в міліціонери) та перманентним абсистентним синдромом, стосувалося навколишньої публіки, виконавців та слухачів, а не його самого та його менших братів по розуму, адже сам він був одягнений як завжди, "у хворму", як на мене, занадто кондово, для того, щоб це був прояв якоїсь хворобливої мазохістської самокритики.

 

Що ж, пробачимо "доблесному" міліціонеру його інтелектуальну обмеженість та закомплексованість – серед цікаво та оригінально одягнутої публіки їхні сині однострої виглядали дійсно на рідкість дебільно, як тут не закомплексуєш? Адже якщо альтернативна естетика – це естетика життя, то кондова естетика міліції – це естетика кращих традицій застою. Навіть, якщо хтось дорікає альтернативній культурі в марґінальності, то це радше слід розуміти як комплімент, адже видатний мислитель сучасності Мішель Фуко мріяв саме про статус марґінальності по відношенню до культурного мейнстріму, адже лише так можна здійснити його деконструкцію. А так зразу згадувався відомий анекдот:
                                     "Йде міліціонер, бачить, лежить купа лайна.
                                     Лайно йому й каже: Здоров, брате!
                                     Міліціонер: Який же я тобі брат, лайно?
                                     Лайно: Ну як який? Ми ж з тобою обоє з внутрішніх органів."
  Адже, якщо шкіряна форма офіцерів SS стала символом сексуальності (в т.ч. й садомазохістської, хоча й не тільки), то пострадянська форма українських міліціонерів стала символом кондовості, закомплексованості та імпотенції (як звичайної, так й інтелектуальної). Хоча, звичайно, ніхто не закликає наших доблесних міліціонерів одягнутися в шкіряну форму та перейняти повадки SS, набагато краще було б якби уніформа наших міліціонерів була світлого рожевого кольору, як у кліпі Marilyn'a Manson'a "The Dope Show" (див. веселі супровідні картинки). Такий колір набагато більше б відповідав їхній внутрішній сутності, сприяв би їхній більшій розкомплексованості та дозволяв би лизатись на людях без будь-яких проблем, буквально як у вищезгаданому кліпі Marilyn'a Manson'a. Та й з дітьми проблема була б вирішена, адже навіщо нам стільки міліціонерів? Нам би з тими що є якось дати раду.

 

Скріншот з кліпу Мерліна Менсона


  "Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості." (ст.23 Конституції України) "Кожен має право на повагу до його гідності." (ст.28 Конституції України) "Кожному ґарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань." (ст.34 Конституції України) "Кожен має право на свободу світогляду." (ст.35 Конституції України) Кожен. Навіть "блядський нєфармал". Правоохоронні органи, як це неважко зрозуміти, з їх назви, це, за ідеєю, органи, які "охороняють право". Якщо це дійсно так, то наша "доблесна міліція" від цього ідеального визначення надзвичайно далеко. Адже відверто нехтуються "честь і гідність" людини, які "є найвищою соціальною цінністю в Україні". (ст.3 Конституції України) А до того часу, поки ця ситуація зберігатиметься, актуальність зберігатиме й стара приказка, за якою "краще донька бл***, ніж син міліціонер". Перші, принаймні, виконують свої обов'язки набагато сумлінніше за других, та й зі злочинністю борються куди краще за них. Зокрема, в країнах, де легалізована проституція (а також легкі наркотики й інші блага цивілізації), кількість зґвалтувань зменшилась, чого тамтешнім правоохоронним органам ніколи не вдавалось досягнути, незважаючи на вельми роздутий штат та на колосальні фінансові вливання. Хоча предметом цієї статті в жодному випадку не є проблема легалізації легких наркотиків чи проституції, що заслуговує на окрему статтю, а лише проблема адекватності нашої міліції та її тотальної відсутності. Й знову про секс. (привіт моєму улюбленому дідусю Фройду!) Адже й тут теж у них проблеми. Все за класиком, згадаймо лишень класичний пасаж з "Anarchy In The UKr" Жадана:

 

        "...режим у них військовий, пресують їх по-справжньому, з особистим життям, я маю  
         на увазі секс, складно, і косметикою користуватись забороняють. Ну, це правильно,
         подумав я, якщо міліціонери почнуть користуватися косметикою, їхній суспільний
         рейтинг, і без того невисокий, вкінець загнеться. Та й із сексом серед міліціонерів
         треба ще подумати, від сексу бувають діти, нащо нам стільки міліціонерів [...] їм
         бром у компот доливають, щоби вони спали в казармах і не зривали стройової
         підготовки, цікаво, чи є залежність від брому? припускаю, що є, припускаю, що
         переважна більшість цих милих, ще не зіпсованих системою курсантів підсідають на
         цей самий бром, і вже потім тащаться від нього – від свого термоядерного брому – по
         життю, і що для багатьох із них це стає особистою драмою, і вже такий міліціонер,
         приходячи додому з чергування і кинувши в коридорі свіжі скальпи, приходить на
         кухню, з'їдає свою калорійну вечерю, дивиться своє ток-шоу, чистить зуби
         порошком, але перед тим як впасти в ліжко, де на нього чекає вірна бездітна
         дружина, ще раз заходить на кухню, хуярить стакан компоту з бромом, вирубає
         світло в квартирі, та й сам вирубається, так і не виконавши обов'язків ані перед
         Богом, ані перед нащадками, я вже не говорю про дружину."

  На другий день Рок-січі Ірена Карпа під час свого виступу (а відіграли вони, як завжди, класно) напророкувала тим, хто погано себе поводив (були там якісь протиприродні маніпуляції з українським національним прапором) сім років поганого сексу. Екстраполюючи, цю кару можна застосувати й до міліції. Сім років самі-знаєте-якого сексу. З їхніми дурацькими дубинками. Це єдине, що вони заслужили. Бром не допоможе, бром не допоможе. Хай дрочать!