категорії: репортаж

«Ґудзик» Ірен Роздобудько екранізують

Ірен РоздобудькоКінокомпанії «Стар Медіа» і «Production.ua» розпочали зйомки екранізації книги Ірен Роздобудько «Ґудзик». Сценарій до фільму писала сама Ірен, режисер Володимир Тихий («Мойщики автомобилей», «Доченька моя», телепроект «СВ–шоу»). «Ґудзик» був виданий у 2005 році видавництвом «Фоліо». Рукопис зайняв перше місце на «Коронації слова» в номінації «Роман».

В книзі йдеться про 80-ті роки минулого століття. Коли під час неспокійного політичного і соціального становища в країні молодий студент кінематографу Денис закохується в одружену видатну режисерку. Минуло 20 років, але Денис так і не став режисером, тоді у відчаї він покинув навчання і поїхав в Афганістан. Війна загартовує молодика і робить з нього відмінного публіциста. Повернувшись Денис знову зустрічає ЇЇ.

ҐудзикПерша сцена «Ґудзика» – «в художній галереї», на неї запросили всіх бажаючих. Ірен приїхала у вечірній сукні, хоч як сама повідомила, не любить такий одяг.
– Я дуже слухняна, – пояснює Ірен, – мені сказали, що дуже добре прикмета для фільму, коли сценарист і режисер потрапляють в кадр, тому я слухняно одягла вечірню сукню.

Також Ірену супроводжувала іграшкова свинка рожевого кольору, яку письменниця не випускала з рук навіть під час спілкування з акторами.

У фільмі зніматимуться українські та російські актори, серед них —Анатолій Пашинін («Грозовые ворота», «Украденное счастье», «Ундина»), Вікторія Ісакова («Дневник убийцы», «Остров», «Частный заказ»), Анна Кузіна, Віктор Марвін, Олег Масленніков, Антін Мухарский.

ҐудзикПродюсери картини – Владислав Ряшин, Юлія Чернявска, Олег Щербина.

Зйомки фільму триватимуть з 10-ого жовтня по 1 листопада в Києві та в Житомирській області. 14 жовтня відбувалася зйомка сцени «презентація книги головного героя» в «Антресолі». Першого листопада зніматиметься «сцена в будинку кіно».
Фільм зніматиметься російською мовою.
– Те, що фільм російською мовою – це проблема нашої кінематографії. В мене є зараз можливість писати українською мовою, а в молодих режисерів такої можливості немає. Та вони не можуть чекати 10 чи 15 років поки така можливість з’явиться. Вони хочуть знімати зараз. – коментує Ірен Роздобудько мову фільму.

ҐудзикЦе вже четвертий фільм, що знімається за сценарієм Ірен Роздобудько, вона сподівається, що незабаром всі чотири фільми вийдуть на екран.
– Мені завжди цікаво як бачать мої твори зі сторони. І цього разу режисер запропонував своє бачення цього фільму. – розповідає Ірен.

Згодом привели дуже важливого актора – чорненьке поросятко в червоному ошийнику. Ірен Роздобудько приманюючи кормом паця намагалася його погладити, кілька разів навіть успішно. Отож, чекаймо фільму «Ґудзик» на провідних українських та російських телеканалах.

Фото: Вадим Грига