категорії: інтерв'ю

Фанати подарували гурту «Фліт» зірку у сузір'ї Велика Ведмедиця

ФлітЗ вокалістом Володимиром Новіковим та гітаристом Андрієм Марківим з івано-франківського панк-гурту «Фліт» зустрічаємося у столичному арт-кафе «Антресоль» на Бесарабці. В Київ вони приїхали в рамках концертного туру Україною, під час якого відвідають 16 міст. Зупинилися у колишнього менеджера гурту.

- Концертний тур задоволення не з дешевих. Він обійдеться нам в більш ніж $10 тис., - каже Андрій. - Гроші дала одна франківська фірма. Спеціально для туру купили автівку «Пежо-Експерт», бо потягами дуже довго і незручно їздити. Половину коштів, зароблених на концертах, передамо в запорізький будинок для дітей з вадами опорно-рухового апарату, - веде він далі. - До цієї ж акції долучилися гурти «ТНМК», «Мандри» та Гайтана.

6 квітня «Фліт» виступив в столичному клубі «Бінго» на першому Всеукраїнському панк-з'їзді. Перед концертом фан-клуб подарував учасникам гурту зірку у сузір'ї Великої Ведмедиці. Вона коштувала понад 4 тисячі гривень.

Фліт-
Вони дали нам сертифікат, на якому написано, що віднині одна з зірок називатиметься «Фліт» й належатиме нам, - розповідає Андрій. - Вчора ввечері намагалися подивитися на неї у телескоп, але не через високі будинки його не вдалося навести на потрібну зірку.

Шанувальники часто дарують музикантам іграшкових їжачків, оскільки хітом гурту є пісня «Їжачок». Вона про тваринку, яку на «доріженьці асфальтовій» передавила машина.

- Кожен з нас має свою колекцію їжачків, - каже Андрій. - Загалом їх вже близько сотні назбирається. Найбільший їжачок - майже метровий - дістався Вові. А мені ще часто каблучки чомусь дарують. Такі дешевенькі, простенькі, але ж все одно приємно, - показує ліву руку, на ній три каблучки: дві на безіменному пальці на одна на вказівному. - Це теж від прихильників.

ФлітДва тижні тому львівський режисер Тарас Химич відзняв «Фліту» новий кліп на пісню «Лаю себе». Торік він робив для гурту відео «Колискова». Химич також працював з гуртами «Тартак», «ТНМК», «Сестри Тельнюк».

- Ми принесли Тарасу запис пісні, він про слухав його і стрибав від радощів. Каже: «Хлопці, ну нарешті ви мені дали нормальну драйвову пісню, а не «мєдляк» якийсь, - згадує Володимир.

Знімали відео протягом дня в закинутому ангарі неподалік Львова.

- Химич змусив нас цілий день стрибати по тому ангару в самих сорочках, а на вулиці було десь +4. Ми всі похворіли, ще навіть зараз не відійшли, ділиться Андрій. - За сюжетом усі учасники гурту закохуються в одну дівчину. Ходять з нею на побачення по черзі, а потім раптом дізнаються одне про одного. Справжня чоловіча дружба врешті таки перемагає.

Можливо, кліп з'явиться на українських телеканалах.

- Не знаємо ще, чи візьмуть. Колись пробували наш найперший анімаційний кліп «Їжачок» на «М1» просунути, - розповідає Володимир. - Вони казали, мовляв, все класно, але тут світло не так, тут щось ще. Ми коригували ролик, привозили їм, але знову щось когось не влаштовувало. Врешті на то просто плюнули. Зате нас на каналі запам'ятали. Коли торік привезли їм кліп «Критик», його відразу погодилися взяти в ротацію на тиждень в гіт-парад. Але люди так багато за нього голосували, що ролик протримався в ефірі цілий місяць. Ми були шоковані.

Фото: Євген Колесников та офіційний сайт гурту