«Безславні виродки»: Кров, скальпи та безславна помста від Тарантіно

теґи: Квентін Тарантіно, війна, драма, комедія

From Inglourious BasterdsОсь і вийшла нова робота Квентіна Тарантіно, яка, за звичаєм, супроводжується підвищеним інтересом. Фільм задовго до прем'єри посилено обговорювали, починаючи кастингом і закінчуючи головною темою майбутнього картини. Чого ж чекати від нового фільму Тарантіно? Напевно того, що є в «Безславних виродках», і можливо, навіть більше очікуваного. Фільм вийшов неймовірно колоритним і вар'ятським – якраз те, що потрібно задля помсти нацистам.

«Безславні виродки» розділені на 5 частин, кожна з яких являє собою міцно збитий матеріал, блискуче реалізований на екрані. Тут у дію пішли всі козирі – актори, оператор, музика, ну і, звичайно ж, шикарно прописані діалоги, автором яких є сам Тарантіно. Кожна з 5-ти частин несе в собі просто вражаючі сцени, які мало кого залишать байдужим. Постійне сплетіння декількох жанрів призводить до одного єдиного підсумку – помсти, про яку згадуватимуть не лише нацисти, але і звичайні глядачі. From Inglourious Basterds

При цьому, сюжет, не дивлячись на 5-ти частинний поділ, чітко йде по 2-х лініям, які, як і належить, перетинаються  наприкінці. Квентін Тарантіно зробив це перетинання максимально ефектним завдяки приголомшливого екшну і змістовій складовій, при цьому не забуваючи неабияк веселити глядача дуже гідними жартами. Начебто проста, на перший погляд, історія помсти перетворилася на захоплюючий атракціон життя і смерті в п'яти частинах, тому після перегляду ловиш себе на думці: «Хочу ще»!

Не дивлячись на відмінну режисерську роботу, не відмітити геніальних акторських робіт прFrom Inglourious Basterdsосто неможливо. Бред Пітт і Крістоф Вальц просто вразили наповал своєю божевільною харизмою і умінням стовідсотково вживатися в свої образи, які були зовсім не простими. Динаміку фільму по черзі (або ж разом на екрані) підтримували Мелані Лоран і Елай Рот, Тіль Швайгер і Дайан Крюгер, а також інші актори, серед яких навіть не особливо відомі особи блискуче виглядали на екрані.

Квентін Тарантіно зумів своїми «Безславними виродками» піднести сюрприз. Він майстерно створив вибухову суміш, збовтавши усі ті інгредієнти, які повинні прийняти практично всі. Звичайно, присутність украй жорстоких сцен не сподобається тим, хто такі речі не дуже сприймає , але не забувайте, чий саме фільм ви дивитесь. Шкода, але у нинішній час немає таких «виродків», здатних покарати нинішню владу, подарувавши скальпи чиновників своєму народові (це не стосується фільму, але все ж таки). А взагалі, браво, Квентін! Ти повинен дивувати нас і далі.