«Сутінки. Сага. Новолуння»: Краще б сага не продовжувалася

теґи: новолуння, Сутінки, вампіри, фентезі

From The Twilight Saga: New MoonЯк тільки фільм «Сутінки» став приносити прибуток, друга частина тут-таки запустилася у виробництво. Продовження було вже не уникнути, тому світ готувався до другого пришестя героїв книги Стефані Майєр. Довкола прем'єри піднявся сильний ажіотаж, але чи виправдано? Категорично – ні. «Сутінки. Сага. Новолуння» – немов гірка, яку пам'ятає багато хто з дитинства. Зверху вниз. Тобто, від ще більш менш нормальних «Сутінків» ми спустилися до страхітливого «Новолуння». Що ж буде в третій частині?..
From The Twilight Saga: New Moon
Кіно потрібно дивитися дупою, аби захоплюватися побаченим. Де вміст? Куди ж він подівся? Вже б взагалі влаштували двогодинний показ стероїдного тіла Тейлора Лотнера і вічно роздягнених хлопчиків-вовків, які зовні скоріш схожі на учасників якого-небудь гей-параду. Хлопці ходять в обтягуючих джинсах весь час, жодних сорочок не визнають, але всі люди довкола сліпі, подумаєш, купка парубків і в спеку, і в холод ходить голяком, що тут такого, це ж природно! Те ж саме можна сказати про очі вампірів (чомусь в «Новолунні» вони стали ще більше вираженими). Невже люди, які оточують їх у фільмі, настільки тупі?

From The Twilight Saga: New MoonТе, що це фільм про кохання, можна зрозуміти лише із слів головних героїв. «Новолуння» постаралися максимально наситити розмовами про кохання, стражданнями від кохання, несподіваними діями через кохання, але немає і краплі такого, що дійсно змусить повірити в те, що відбувається. Звичайно, ввімкнувши фантазію (інакше як пояснити божевілля дівчаток), будь-хто може побачити «геніальні» романтичні риси фільму, яких і близько немає. Створюється враження, що знімаючи фільм, Кріс Вайц навіть не замислювався про створення чогось по-справжньому прекрасного і максимально реального (навіть у світі вовкулаків та вампірів).

Якщо в «Сутінках» на Паттінсона дивитися ще можна було, то в «НоволунFrom The Twilight Saga: New Moonні» він огидний. Дерев'яна гра від початку і до кінця – це ганьба. Крістен Стюарт і Тейлор Лотнер так само нічим особливим не запам'яталися, але виглядали набагато краще за Паттінсона. Виділити із загального русла посередніх робіт варто Ешлі Грін, Майкла Шина і Дакоту Фаннінг. Шкода, що ці акторські роботи отримали так мало екранного часу.

«Сутінки. Сага. Новолуння» ідеально підходить для розминки вашої бурхливої фантазії на рахунок високих стосунків або тіла Тейлора Лотнера. Але де сам фільм, який не повинен ґрунтуватися на фантазії глядача від початку до кінця, а мав би приносити задоволення при перегляді? А так – нічого, окрім нудного фентезі, позбавленого вмісту, я не побачив. У кінематографі сила-силенна прекрасних фільмів про кохання, до яких Сутінкова сага ніколи не наблизиться, оскільки клеймо «для молоді» завжди нагадуватиме про себе.