«Зоряний шлях»: Одна з найвідоміших sci-fi франшиз народилася заново!

теґи: Джей Джей Абрамс, Зоряний шлях, фантастика

From Star Trek

Перезапуски все-таки в якійсь мірі корисні. Часом виходять зовсім незрозумілі й абсолютно рядові фільми, але все це ніяк не стосується «Зоряного шляху» зразка 2009 року. Джей Джей Абрамс у якійсь мірі ризикував, коли ставав на борт цього проекту, але підсумок виявився просто чудовим. Новий «Зоряний шлях» – це повноцінний старт для всіх наступних історій про браву команду зорельоту «Ентерпрайc», саме такими мають бути старти в сучасному кінематографі.

From Star TrekСкладно здобути прихильність глядача в ознайомлювальному фільмі, але це завдання для Джей Джей Абрамса й усієї команди занадто складним не виявилося. На початку зовсім трохи розповіли про персонажів, що дещо позначилося на сприйнятті. Але з іншого боку, якби розповідям про персонажів і історії виникнення космічних рас приділили більше уваги, тоді б суттєво збільшився хронометраж, що могло спричинити втрату загального настрою оновленого «Зоряного шляху».

Цілком стерпний сюжет, іскрометний гумор, яскраві спецефекти й харизматичні персонажі створюють фільм виняткової якості. «Зоряний шлях» стане улюбленим фільмом багатьох кіноманів, адже весь франчайз має найбагатшу історію для ознайомлення, ну а нас, рано чи пізно, очікують продовження пригод Джеймса Т. Кірка, Спока й багатьох інших членів екіпажу «Ентерпрайc». Головне – щоб перезапуск не перетворився в тупе збивання грошей.
From Star Trek

Кастинг чудовий! Рідко коли фільммейкери збирають команду людей, дійсно готових викластися на всі сто, а не зірок, які жадають за свою роль покласти собі в кишеню чергові 20-30 млн. доларів. Кріс Пайн і Закарі Куінто не просто добре виглядали, вони жили своїми персонажами. Гармонія на екрані доповнювалася впевненою грою Карла Урбана та Еріка Бана, молодих, але обдарованих Джона Чо і Антона Ельчина, приколіста Саймона Пегга і красуні Зої Салдана. Але це далеко не всі, хто заслужив на окрему згадку. Промайнула у фільмі Вайнона Райдер; було задіяно легендарну для шанувальників «Зоряного шляху» людину – Леонарда Німоя. Хочеться, щоб всі молоді актори після успіху картини не підхопили зіркову хворобу.

Думаю, дуже багатьом прийдеться по душі витвір Абрамса, незалежно від жанрових уподобань. Капітан Джеймс Т. Кірк, чекаємо на ваше повернення до кінотеатрів!