Як довго сплять янголи?

теґи: «Cплять янголи», Небесна копалина, Юрій Польченко
Виконавець: Небесна копалина
Альбом: сплять янголи
Видавець: Atlantic Records
Рік: 2001
Треклист: 1. «Час іде крізь нас» 2. «Цвєтниє облака» 3. «Чекай» 4. «Неділя» 5. «Сплять Янголи» 6. «Злітай» 7. «Моя люба» 8. «Срібний день» 9. «Barbarians» (bonus) 10. «Letter» (bonus) 11. «Wind» (bonus) 12. «Out of the time» (bonus)

nebesna_kopalynaЩе одне призабуте ім'я. Причому зовсім не заслужено. Не справедливо.

І де вони тепер? Гадаю, що не в музичному просторі, інакше ми б неодмінно почули про них. Про фантастичне явище у просторі вітчизняного етеру – «Небесна копалина».

За історію колективу нічого вам не розповім, оскільки знаю не більше того, що вже написано і засвідчено у світовій мережі.

Чому і де «Сплять янголи»,  – теж не відаю.

Проте пам'ятаю, ціную і люблю слухати єдиний дарований світу диск «Сплять янголи».  Саме від гурту «Небесна копалина». Тому що, коли бути дуже прискіпливим, слід наголосити, що дане видання поєднало у собі дві паралелі творчості фронтмена гурту – Mister Rock’n’Roll всія Італії та неординарний, як вино, автор і виконавець власних пісень від Сяну до Дону Юрій Польченко.

Отже, на диску міститься вісім звукових доріжок від «Небесної копалини» та чотири від CELESTIAL MINE, як бонусний додаток. І саме внесок від «Небесної копалини» став невід’ємною часткою золотого фонду українського рок-ен-ролу. Ні з чим не зрівнянні, бездоганні як небеса, щирі і відкриті слухачу пісні, які подеколи хочеться слухати і переслуховувати знову. Та світла музика, легкість якої особливо підкреслює скрипка в руках Мар'яни Сивак і звісно її ж бек-вокал. Частину цього родовища, правдиво зіграну і записану в чудовій якості, як на ті часи, видали на диску, а частину випустили в мережу окремими записами, які самі по собі є прямим продовженням настрою диску.

Шкода, що все так сумно закінчилось.

Спасибі авторам за подаровані емоції.

Приємного ознайомлення.