«Роллік’с»: «Мікрофонна перевірка» штурляє в голову

Роллікс «Ви чуєте голоси нашої команди - перед вами Ролік'с-банда». Так енергійно вітається зі слухачами свого давно очікуваного дебютного альбому цей херсонський гурт. Зазначу, тільки цей диск показує, що «Роллік'с» не така проста «банда», як може здаватися тим, хто знав лише кілька їхніх пісень, що звучали й показувалися в ефірі.

Кожний трек на цьому диску – окрема новела, але водночас ніби інтегральна частина цілісного серіалу про життя сучасного молодого українця. Зрозумілими підліткам імперативними гаслами «не стримуй себе, волай, не зволікай» доводиться сенс оптимістичного ставлення до життя у пісні «Вибухни». Хіт Майдану 2004 року «Хвора генерація» («віддайте людям викрадену волю») ще довго звучатиме актуально. Титульна «Мікрофонна перевірка», зроблена колись разом з «Тартаком», тут запаморочливо подана у формі реміксу від електронного дуету D.J. NeRo & Veronika Alex. Розслаблені растамани знайдуть втіху в пісні «День у день» (до речі, її радіоверсія геть позбавлена ямайського присмаку). Найстаріша, проте гаряча, танцювальна тема «Муркен Style» про «п'яних дівчат і нявчачих діджеїв» зведе на ноги й тих, хто був заснув по кутках. Рокери знайдуть своє у «Стільниковому коханні», а мені особисто захочеться ще не раз послухати драматичну, з синкопованим ритмом й тягучою мелодією «Не повернути»...

На диску є кліп на найпопсовішу пісеньку «Частіше посміхайся». У цьому відео (повному акробатичних трюків нині вуличних, а в майбутньому беззаперечно олімпійських видів спорту) бачимо також гурт «Роллік'с» на сцені. Проте жести музикантів абияк синхронізовані зі звуком - окрім брейків барабанщика й останнього флажолету бас-гітариста... Та загалом вміщене на альбомі попередження «Обережно! Штурляє в голову» варто доповнити - «і душу, і в ноги».

Треклист:
01. Реп нє будут чітать… 0:11
02. NItrо: РоллІКС-банДА 2:59
03. ВиБУХНИ 3:22
04. ЧасТІШЕ поСМІХайся :) 3:58
05. Не поверНУТИ 3:30
06. сУМНА іСТОрія жиТТя 4:22
07. МанЕРА деБІЛА (feat. dj. NeRo & Veronika Alex) 3:27
08. СтільНИКове кОХАННЯ (переспів) 2:50
09. ХвОра генеРАЦІЯ 3:27
10. ДенЬ У денЬ 3:17 mp3
11. МікрOFF/ONна переВІРКА (feat. Тартак) 4:18
12. МУркен STyle 3:31
13. День у день (радiо версiя) 3:44
Електронний додаток:
14. ДенЬ У денЬ (rmx by dj. NeRo & Veronika Alex) 5:07
15. МікрOFF/ONна перевірка (rmx by dj. NeRo & Veronika Alex) 5:50
Загальний час звучання: 54:00