«Армія світла» прямує до Києва!

теґи: Віктор Морозов, Кость Москалець, Плач Єремії, Четвертий кут

Кость Москалець, Віктор Морозов23 жовтня в центральному будинку художника відбудеться концерт-презентація диску з піснями чудового українського поета Костя Москальця. Поет-фантом, поет-містерія – його пісні «Вона», «Срібне поле» виконує не тільки гурт «Плач Єремії», їх співають студенти в гуртожиткаж, українські вояки в казармах, їх співають навіть гламурні дівчата, які вцілому не дуже обізнані з українською сучасною музикою.

Але при цьому майже неможливо побачити Костя Москальця на TV, чи шпальтах газет, журналів. Його не кличуть на свої ювілеї Л. Кучма та Л.Кравчук, в нього немає орденів та урядових нагород. Та імешкає він не в багатомільйонній столиці а в селі на Чернігівщині.

І все ж таки саме він значною мірою формує смаки молодої української еліти, залишаючись за фіранками своєї скромної оселі.

Виконуватиме цього вечора пісні Москальця інший харизматичний лідер сучасної української культури Віктор Морозов. Людина-легенда, творець і гуру декількох генерацій українських рок-виконавців. Тонкий, вишуканий, інтелігентний і, знову ж таки, не дуже публічний. Варто згадати, що крім легендарної «Смерічки», де він грав і співав з Н. Яремчуком та В.Зінкевичем, Морозов долучився до створення театру «Не журись!», гуртів «Плач Єремії», «Мертвий Півень», переклав з англійської «Гаррі Поттера» для дітей тощо.

На початку 90-х років Морозов разом із гітаристом-віртуозом та композитором Олегом Яремою заснував гурт «Четвертий кут», і тепер виступить з ним в Києві.

Також у вечорі візьмуть участь спеціально запрошені гості, друзі та колеги Тарас Чубай, Росава, Катя Гапочка, струнний квартет «Kiev-Blend».