категорії: музика новина

Dalai Lama випустили дебютник «the Sixth Turtle»

теґи: Dalai Lama, the Sixth Turtle, дебютний альбом, диско-панк, пост-рок, прог-рок, реліз, trip-hop, інді

the Sixth TurtleМузиканти молодого львівського гурту Dalai Lama видали дебютну платівку «the Sixth Turtle». 

Dalai Lama – це шестеро хлопців з одного зі спальних районів Львова. Шість неординарних поглядів на музику. Шість особистостей, які одного дня вирішили зіграти те, чого їм не вистачало. Самі про себе вони пишуть так: «Dalai Lama – це військовий, кухар-хімік, електротехнік, журналіст, редактор та юрист. Отож ми можемо затримати, нагодувати вибухонебезпечною сумішшю, вдарити струмом, про це все написати, видати і в межах юриспруденції обґрунтувати, що мали повне право робити таке з тобою».

Dalai LamaПід час запису, як і належить молодим шукачам, музиканти експериментували зі звуком. До прикладу, в Michael Jackson Knows можна почути радіоточку, записану просто зі звукознімача гітари, а цікаві електричні писки в Audrey Hepburn видавали два мобільні телефони під час конференц-звязку з вокалістом Сашком, який в третій мобільник співав приспів. У випадку з Disco хлопаки кардинально змінили студійний запис в порівнянні з концертною версією та змусили свого барабанщика записати всі партії за одну ніч.

Культурні координати альбому «the Sixth Turtle» лежать серед оскаженілого прог-року, розковбасного диско-панку, камерного пост-року, морозного тріп-хопу і не без реверансів в бік Джеймса Мейнарда Кінана. За своєю енергетикою «шоста черепаха» – це психо-музичний портрет сучасного світу, в якому між несамовитими танцями, гостросоціальними слоганами та мелодіями небесних сфер лише дві секунди - рівно стільки, скільки триває пауза між треками альбому.