Стартував перший віртуальний мистецький рейтинг

теґи: Мистецький рейтинг, виделка

Мистецький рейтингВже вдруге культурний портал «Виделка» проводить віртуальний «Мистецький рейтинг». Це перша в Україні віртуальна відзнака в галузі культури. Перший рейтинг проводився в аналогічний час минулого року й серед переможців були гурти «Бумбокс», «ДахаБраха», письменники Сергій Жадан та Оксана Забужко, а також стрічка «Orange Love» Алана Бадоєва. Цьогоріч кількість номінацій збільшилась - з'явився рейтинг фестивалів.

Проголосувати за улюблених митців можна до кінця лютого, а вже на початку березня будуть визначені переможці, яким вручать віртуальні премії. Наразі в номінації «Музичні релізи» лідирують гурт «Мертвий Півень» та Святослав Вакарчук. В літературі поки перемагають молоді Тетяна Винокурова-Садиченко та Вікторія Черняхівська. В кіно-прем'єрах - стрічка Іри Цілик.

Жоден переможець не отримає ані грошової премії, ані місця на кладовищі, бо це не Шевченківська премія. Рейтинг є некомерційним заходом, спрямованим на максимально об'єктивне визначення кращих творів у різних галузях мистецтва.

Проголосувати можна за цією ланкою.