категорії: візуалка новина

Відкривається Центр актуального мистецтва EIDOS

теґи: SOSka, Ейдос, Центр актуального мистецтва

numbersФонд розвитку сучасного мистецтва EIDOS і Ludmila Bereznitska & PARTNER Gallery ініціювали створення Центру актуального мистецтва EIDOS. Простір Центру слугуватиме комунікативною платформою для развитку української арт-сцени.

Презентація Центру актуального мистецтва EIDOS (ЦАМ EIDOS) відбудеться 2 квітня 2009 року. Програму Центру відкриває проект «Числа» молодої, але вже відомої у світі арт-групи SOSka та учасників Програми Клас (Харків). Виставка проходитиме в ЦАМ EIDOS з 3 по 22 квітня.

Мета ЦАМ EIDOS – підтримка експериментальних практик, організація освітніх програм, що стимулюють нові ідеї в мистецтві. Центр реалізує конкурси для молодих художників, актуальні виставкові проекти, відкриті освітні заходи, а також програмні проекти Фонду EIDOS спільно з міжнародними культурними інституціями.

В планах центру на весну 2009 року проведення виставки арт-групи SOSka з подальшою дискусією (artist talk) з учасниками групи, серія лекцій з відео-арту та показ робіт українських і зарубіжних відео-художників. Також серед важливих подій ЦАМ EIDOS зустрічі-дискусії з експертами в сфері актуального мистецтва – майбутнім куратором documenta 13 Каролін Крістов-Бакарджиєв (Carolyn Christov-Bakargiev), куратором Kultur der Welt Шахіном Мералі (Shaheen Merali) та Віктором Мізіано. Довгострокова програма ЦАМ EIDOS на 2009 рік буде найближчим часом представлена на сайті eidosfund.org.