категорії: музика новина

Олександр Рибак забрав Євробачення з Москви до Осло

теґи: Євробачення

Лобода та РибакУ ніч з 16-го на 17-те травня, у Москві відбувся фінал «Євробачення – 2009». Розпочався конкурс виступом минулорічного переможця конкурсу Діми Білана, який у зал спустився зі стелі СК Олімпійський. Ведучими конкурсу були співачка Алсу та Іван Ургант.

Норвегія перемогла на «Євробаченні-2009». Олександр Рибак, норвежець із білоруським корінням, отримав перемогу на цьогорічному Євробаченні, набравши рекордну кількість балів – 387. Перше місце норвежцеві дісталося завдяки пісні «Fairytale».

Отже, наступний конкурс «Євробачення-2010» відбудеться в Осло.

Найвищий бал Олександру Рибаку поставили аж 16 країн, що також є рекордом: Іспанія, Білорусь, Німеччина, Швеція, Ісландія, Ізраїль, Росія, Латвія, Литва, Україна, Польща, Голландія, Естонія, Данія, Словенія, Угорщина, друге місце віддали 9 (Бельгія, Чорногорія, Андорра, Велика Британія, Словаччина, Греція, Боснія і Герцеговина, Сербія, Кіпр), третє – теж 9 (Мальта, Фінляндія, Швейцарія, Македонія, Хорватія, Ірландія, Молдова, Вірменія, Азербайджан).

Друге місце на пісенному конкурсі зайняла Ісландія, трійку лідерів замикав представник Азербайджану Араш. Представниця України Світлана Лобода посіла лише 12-те місце, незважаючи на те, що до останнього вважалася однією із фавориток конкурсу. Лободі пророкували не менше 5 місця, а її шоу вже встигли охрестити найвидовишнішим за усю історію Євробачення. Однак, цього виявилося замало. Лобода отримала лише 76 балів. Україні віддали друге місце (по 10 балів) Польща і Азербайджан, третє (8) – Угорщина. По 6 балів дали Світлані Лободі Іспанія, Білорусія та Португалія, по 5 – Чехія, Данія, по 4 – Литва, Молдова, 3 – Вірменія, по два бали пришли від Мальти, Ізраїлю, Росії, Великої Британії та один із Словаччини.

Світлана Лобода у фіналі виступала під номером 21 із піснею «Be my Valentine» (Antiсrisis Girl). Вона зробила акцент на соціальній тематиці свого номеру. Під час виступу Світлана не лише показала свою «пекельну машину» (декорації), але й продемонструвала свою відмінну спортивну форму, влаштувала сексуальні танці, робила гімнастичні трюки. Також під час перебування у Москві, Світлана встигла з'явитись на червоній доріжці в день відкриття «Євробачення-2009» із намальованими синцями. Таким чином вона хотіла показати своє ставлення до проблеми домашнього насильства.

У конкурсі «Євробачення-2009» участь взяли 43 країни. У фіналі – 25. Окрім 20 учасників, які перемогли у двох півфіналах «Євробачення-2009», у фіналі також змагались представники країн класичної Великої четвірки – Англії, Німеччини, Франції, Іспанії та Росія.

 

Результати голосування:

 

Норвегія – Олександр Рибак «Fairytale» – 387 балів

Ісландія – Йоханна «Is It True?» – 218

Азербайджан – Айсель і Араш «Always» – 207

Туреччина – Хадісе «Dum Tek Tek» – 177

Великобританія – Джейд Івен «It's My Time» – 173

Естонія – Urban Symphony «Randajad» – 129

Греція – Сакіс Рувас «This Is Our Night» – 120

Франція – Патрисія Каас «Et S'il Fallait Le Faire» – 107

Боснія і Герцеговина – Regina «Bistra Voda» – 106

Вірменія – Інга і Ануш «Jan Jan» – 92

Росія – Анастасія Приходько «Мамо» – 91

Україна – Світлана Лобода «Be my Valentine!» 76

Данія – Brinck «Believe Again» – 74

Молдова – Неллі Чобану «Hora Din Moldova» – 69

Португалія – Flor-de-Lis «Todas As Ruas Do Amor» – 57

Ізраїль – Ноа і Міра Авад «There Must Be Another Way» – 53

Албанія – Кейсі Тола «Carry Me In Your Dreams» – 48

Хорватія Ігор Сукров і Андреа «Lijepa Tena» 45

Румунія – Єлена Георге «The Balkan Girls» – 40

Німеччина – Alex Swings Oscar Sings! «Miss Kiss Kiss Bang» – 35

Швеція – Малена Ернман «La Voix» – 33

Мальта – Кьяра «What If We» – 31

Литва – Саша Сон «Love» – 23

Іспанія – Сорайа «La Noche Es Para Mi (The Night Is For Me)» – 23

Фінляндія – Waldo's People «Lose Control» – 22