категорії: новина

У сесійній залі Тернопільскої міськради «розцвів» бузок

теґи: Микола Пазізін, Тернопіль, бузок

IMG_1373До кінця червня триватиме виставка картин тернопільського художника Миколи Пазізіна у залі засідань Тернопільської міської ради. Там експонується 18 полотен, на яких намальований тернопільський бузок. Ця виставка у міські раді відкрила арт-галерею.
– Сподіваюся, виставка картин буде корисною для депутатського корпусу, який буде збиратися у цій залі, – зауважує міський голова Тернополя Роман Заставний.
Виставка картин у сесійній залі буде змінною. Зголошуватись виставляти свої роботи тут може будь-хто із художників. Паралельно роботи митців виставлятимуть і на сайті Тернопільської міської ради.
Першу гілку бузку Микола Пазізін намалював ще у 1976 році. Малював кущ і цьогорічного сезону. Художник каже, що раніше змальовував квіти у вазах, а цього року – лише на кущах, адже не зірвав жодної гілки бузку.
– Я і сам трохи бузковий, – жартує митець. – Кого знайшли в капусті, кого лелека приніс, а мене колись саме у бузку знайшли. Ця виставка – як продовження цвітіння цього куща, продовження весни.
Усі роботи експозиції виконані в олійному живописі. Побачити виставку тернополяни зможуть вже після того, як її покажуть у міській раді. Експонуватися роботи також будуть в одному із залів Тернополя. Потім можливо переїдуть до Києва чи до Польщі.
IMG_1375Микола Пазізін – випускник художньо-графічного факультету Кубанського державного університету. Митець живе у Тернополі і збирається відзначати 35-річчя від початку своєї творчої діяльності. У його доробку понад 240 виставко різного рівня. Днями митець відзначив своє 60-річчя. Міський голова Тернополя Роман Заставний вручив Миколі Пазізіну грамоту на честь його 60-річчя, за активну участь у культурно-мистецькому житті міста та за реперезентування Тернополя  на міжнародному рівні.