The Beatles: перезавантаження

Revolution 09.09.09

теґи: The Beatles, re-mastered, анонс

BeatlesJumpДев’ятого вересня цього року (09.09.09) на полицях музичних магазинів по всьому світі з’явиться перевидання всього каталогу студійних альбомів видатної ліверпульської четвірки.

Чотири роки кропіткої праці «армії» фахівців звукозапису, і вже зовсім скоро прихильники гурту The Beatles зможуть насолодитися принципово новою якістю звучання знайомих альбомів. Диск, окрім приємного оформлення, доповненого чудовими буклетами з інформацією про створення альбомів та невеличкими документальними фільмами (у форматі QuickTime), сам по PPMсобі має чималу цінність: справа в тім, що альбоми The Beatles вперше справді якісно відцифровані. Навряд чи знайдеться багато охочих порівняти звучання компакт-дисків з вініловими першодруками альбомів. Але є можливість порівняти з нашвидкоруч зробленим в 1987 році цифровим ремастерингом на CD.

До списку треків нового видання, окрім дванадцяти студійних робіт гурту, увійдуть саундтрек до фільму Magical Mystery Tour, а також збірник Past Masters.

beatles_com1Окрім покращеної якості звучання, над якою звукорежисери працювали в легендарній студії Abbey Road, використовуючи як наднове обланання, так і оригінальну вінтажну апаратуру 60-х років, половина дисків має ще одну особливість. А саме -  перші альбоми The Beatles, котрі були записані в моно-режимі, були перемікшовані в стерео. Щоправда, в деяких країнах, наприклад в Японії, деякі з цих альбомів видавали в стерео-міксі, але вони не вважаються офіційними релізами гурту, адже «перевидавці» не мали доступу до оригінальних майстер-плівок. А для тих, хто вважає, що альбоми ліверпульської четвірки варто слухати в тому вигляді, в якому вони були записані, спеціально створений бокс-сет: там можна буде знайти оригінальні моно-записи.

the_Beatles1Важко не оминути питання авторських прав на пісні, які не належать ані двом нині живим екс-учасникам гурту, ані родичам Джона Леннона та Джорджа Харрісона. Після смерті свого незмінного менеджера Браяна Епстайна (в 1967 році), який зробив неоціненний внесок в розкрутку творчості гурту, музиканти запросили на його місце іншого бізнесмена. І після ряду «фінансових операцій» залишились «за бортом». Права на перевидання пісенного каталогу The Beatles, кочуючи від одного власника до іншого, свого часу частково знаходилися навіть в руках Майкла Джексона.  

А для тих, хто хоче побувати в шкурі Walrus'а, цього ж дня буде видана відеоіграшка «The Beatles: Rock Band»