категорії: новина

Антонич-фест вже зібрав 10 тисяч гривень. Серед меценатів - Сашко Положинський та Віктор Морозов

теґи: Антонич-фест

антонич_фестНовина про те, що у організаторів Антонич-фесту виникли фінансові проблеми облетіла дуже швидко усю блогосферу. До блоґерів звернувся і організатор фестивалю СлавськеРок Сергій Харчук. Гроші на Антонича пожертвували і Олександр Положинський, який не зміг взяти участь у фестивалі через інший київський концерт, і Віктор Морозов, який до того ж відмовився від гонорару.

Антонич-фест – це унікальна подія, до якої було створено близько 20 музичних композицій на слова Богдана-Ігоря Антонича, ціла колекція одягу з використанням текстів Антонича. На фестиваль надійшло близько 50 ілюстрацій до віршів Антонича. Під час фесту було створено 5 скульптур за мотивами його творів. Але унікальності цієї події не вистачило. Прикро, коли не допомагають ті, хто мав би, важко працювати, коли заважають дрібні чиновники і підводять Національні канали. З одним з таких Антонич-фест мав домовленість про анонсування заходу, але цей канал не виконав жодних взятих на себе зобов'язань. Звісно, це стало не єдиним, але дуже вагомим внеском в мінус бюджету Антонич-фесту.

А ось так звернувся Сергій Харчук до блогосфери тиждень тому:

 

«Дорогі брати і сестри…!»  Саме так звернувся лідер гурту «Кому Вниз» – Андрій Середа до присутніх на «Антонич-фесті», починаючи свій виступ. І це не пролунало, як прояв надмірного пафосу, чи загравання з аудиторією. В дуже гарному і дуже занедбаному парку «Нивки» (він же Д. Коротченка) в ці дні панувала атмосфера духовного піднесення і таки всеосяжної братської любові, віртуальним натхненником якої став Богдан-Ігор Антонич.
           До 100-річя чарівного романтика організатори приготували купу різних забав для дітей і дорослих, які завершувались вечірніми концертами.
           В. Морозов та «Мертвий Півень», «Кому Вниз» та «Вій», Сестри Тельнюк, Росава, Катя Chilly, «Пропала Грамота» та багато інших виконавців створили разом з тими, хто завітав до парку, протягом двох вечорів свято справжньої української музики та поезії. Якщо Мінкульт спромігся лише на малочисельне формальне урочисте засідання, то юнак з прилеглого до вищезгаданого парку мікрорайону організував літературно-музичну подію, яка, як на мене, суттєво поліпшує імідж нашого чудового, але маргінально-люмпенізованого останнім часом міста.

           Не було політичних гасел, не було І. Білик і гурту «ТІК», і ще багато чого не було…

Того, що нас дратує, принижує і нав’язує солодкувато-придуркуватий імідж сучасного мешканця міста.

           Все було по-справжньому:

-     справжня поезія Майстра 

–     справжня сучасна українська рок-музика

–     справжня чудова публіка, добра та світла.

           І хотілося, щоб той вечір тягнувся вічність…
           Але…як все в класичній українській літературі (згадайте твори В. Стефаника, чи М. Коцюбнського) – кінець сумний…

           Ясна річ, не було спонсорів (бо власники великих корпорацій Б. Антонича не читають, мабуть гадають, що це – хорватський футболіст). Не було теле, радіо та іншої потужної реклами. Вся подія, в цілому, романтично-хіпоблудівська, позбавлена будь-якої комерції.

           Гадаю, (та чув і зрештою від багатьох), що ініціатор-організатор від державних, міських, районних та інших культурних і не дуже культурних органів жодної копійки не отримав. Отже, для Богдана, берусь уявити, – ранок понеділка був дуже сумним з огляду на фінансовий баланс події.
 

          Тут я хочу використати звернення А. Середи: Дорогі брати і сестри!!! Давайте спробуємо, хоч в якійсь мірі допомогти, в міру можливостей, цьому гарному шулявському нефору, який нам подарував кілька чарівних вечорів.

Нас досить багато, будь-яка особиста пожертва, хай навіть дрібна, допоможе вижити фестивалю, а його ініціатору, хоч частково позбутись боргів.

          Як можна передати гроші, дізнайтеся на сайті фестивалю:
http://antonych.sumno.com/article/my-zrobyly-antonych-fest/

Пожертви (список постійно доповнюється):

Невідомі відправники (3 особи) – 1000 грн

Положинський О. – 1000 грн

Cергій Харчук, Віктор Морозов – 1000 грн

Довженко О. – 500 грн

Бондаренко О. – 500 грн

Івченко В. – 300 грн

Простий С. – 200 грн

Санченко А. – 200 грн

Пясецький А. – 150 грн

Чернишевич Д. – 150 грн

Шишкін С. – 100 грн

Шкляр О.В. – 100 грн

Крук В. – 100 грн

Всього зібрано – 10 тисяч гривень з благодійних пожертв та продажів з магазину сувенірів. Борг фестивалю складає ще 40 тисяч. В планах цієї громадської ініціативи ще видання книжки з ілюстраціями до Антонича та диску Антонич-music.