категорії: музика новина

«Аквариум» випускає новий альбом – «Пушкінська, 10»

теґи: Акваріум, Борис Гребенщиков, Пушкінська 10

Акваріум – Пушкінська, 10Легендарний російський рок-гурт «Акваріум» презентував у п'ятницю свій новий альбом «Пушкінська, 10». Подія відбулась у Москві, на сцені клубу «Б1 Maximum». Альбом вже можна скачати, підтримавши рублем.

За словами директора колективу Максима Ланде, робота над альбомом велася близько 10 років і завершилася тільки 15 вересня цього року. На початку жовтня група вже виклала в мережу дві пісні з нової пластинки – «День радості» і «Вятка Сан-Франциско», а повністю альбом з'явився на сайті Kroogi.ru 13 жовтня. «Поддєржи рубльом» закликає сайт. Скачати альбом.

Чому ж так назвали альбом? Це присвята арт-центру в Санкт-Петербурзі, який знаходиться за адресою Пушкінська, 10, і, власне, так і називається. Історія цього будинку така – в кінці 80-х років у цьому покинутому домі №10 на Пушкінській вулиці влаштувалися незалежні художники, музиканти та інші діячі андеграундної культури. Пізніше там з'явився арт-центр.

Альбом складається з пісень, які були у «Акваріуму» в роботі впродовж останнього десятиліття, але не увійшли до жодного альбому унаслідок невідповідності загальній концепції робіт 1999-2008 років. На думку музикантів колективу, пластинка принципово виділяється на тлі їхніх попередніх робіт – треки, їх підбір і аранжування приємно здивують прихильників творчості «Акваріуму».

Ланде розповів, що, коли альбом був зведений і «кухонна версія» прослуховувалася всіма учасниками групи, загальною думкою і вердиктом стало те, що альбом вийшов «дійсно неординарним». На думку директора, можливо, це пов'язано з тим, що лідер «Акваріуму» Борис Гребенщиков поповнив свої емоційні ресурси поїздками улюбленими місцями світу. Наприклад, зовсім недавно він повернувся з Китаю.

«Альбом «Пушкінська, 10» ми писали дуже довго, отже нам усім була потрібна пауза перед тим, як внести останні необхідні поліпшення, дописати останню пісню і закінчити», – пояснив БГ.

Склад учасників створеної у 1972 році групи «Акваріум» за більш ніж 30 років існування неодноразово змінювався, і лише Гребенщиков залишається беззмінним лідером колективу з самого моменту утворення в 1972 році. Дискографія «Акваріуму» налічує 27 альбомів, якщо враховувати нову пластинку «Пушкінська, 10».

Треклист:
1. Аквариум – Вперед Бодхисаттва
2. Аквариум – Как Стать Таней
3. Аквариум – Песня На День Рождения Джорджа
4. Аквариум – Теорема Шара
5. Аквариум – Вятка Сан Франциско
6. Аквариум – Два Поезда
7. Аквариум – Обещанный День
8. Аквариум – Мария
9. Аквариум – Письма С Границы
10. Аквариум – Девушки Танцуют Одни
11. Аквариум – День Радости

Відео: