категорії: кіно музика новина

«Поцілунок» Мертвого Півня увійшов до саундтреку американського Cold Souls

теґи: Cold Souls, Заморожені душі

Заморожені душіЯкщо  ви любите кіно, якщо ви любите незалежне кіно, якщо ви вже бачили трейлер американських Заморожених душ (Cold Souls), то вас не підводять ваші вуха. Справді, в трейлері фільму звучить фрагмент пісні «Поцілунок» Мертвого півня. Cold Souls – це «метафізична комедія» молодої режисерки Sophie Barthes за її ж сценарієм.
 

 

 

Заморожені душіPaul Giamatti – відомий актор і герой фільму, страждає через свою інтерпретацію «Дяді Вані».  Паралізований тугою, він випадково знаходить рішення у статті в New Yorker. Компанія за допомогою новітніх технологій обіцяє полегшити страждання шляхом видалення душі («глибокого замороження»). Giamatti погоджується скористатися їхніми послугами і дізнається лишень, що його душа має форму і розмір горошини. Він вирішує, що поверне душу назад, якщо врятує виставу, але виникає ускладнення. Таємничий торговець душами «позичає» душу Giamatti і віддає її амбітній, але бездарній російській акторці, яка грає у дешевих серіалах.

Заморожені душі     Пісня Мертвого півня потрапила у фільм  цілком легально і за згодою всіх авторів (Любко Футорський, Ромко Чайка, Олег Джон Сук, Юрко Чопик). На жаль, чудовий вірш Віктора Неборака залишився за кадром.

     Ідея  – включити пісню МП до саундтреку – належить оператору фільму (Andrij Parekh), який вважає себе фанатом групи і свого часу зняв короткометражний фільм Mertvi Pivni (2001).

     Від початку року Cold Souls вже мандрує світом:

Заморожені душі     USA 17 January 2009 (Sundance Film Festival)

     France May 2009 (Cannes Film Market)

     USA May 2009 (Seattle International Film Festival)

     USA June 2009 (Los Angeles Film Festival)

     Australia 13 June 2009 (Sydney Film Festival)

     South Korea July 2009 (PiFan International Film Festival)

     Czech Republic 9 July 2009 (Karlovy Vary Film Festival)

     France September 2009 (Deauville American Film Festival)

     Belgium 10 October 2009 (Gent International Film Festival)

     В Україні Cold Souls покажуть у позаконкурсній програмі фестивалю «Молодість».