категорії: кіно новина

«Маленького принца» екранізують у 3D-форматі

теґи: Антуан де Сент-Екзюпері, Маленький принц, анімація, мультфільм

Маленький принцКласика Антуана де Сент-Екзюпері отримає чергове кіновтілення. Сім'я письменника схвалила проект продюсерів Атона Сумаша і Дмитра Рассама з перетворення «Маленького принца» в анімаційну стрічку у форматі 3D. Мультфільм з бюджетом у 45 мільйонів євро обіцяє стати одним з найбільших європейських проектів.

Очікується, що фільм буде максимально наближений до книги. Історія знайомства льотчика, який зробив вимушену посадку в Сахарі, та Маленького принца з астероїда В-612 вже давно стала не тільки класикою дитячої літератури, але й одним з найяскравіших літературних явищ минулого століття. Роман перекладено 180-ма мовами, він розійшовся тиражем понад 80 мільйонів примірників і неодноразово екранізувався.

Маленький принцКонсультувати продюсерів буде внучатий племінник Сент-Екзюпері Олів’є Д’Агай. Самі ж продюсери бачать майбутню картину як фільм рівня робіт японського майстра анімації Хаяо Міязакі і студії Pixar. Зараз вони зайняті залученням зірок світового масштабу до озвучки фільму.

Паралельно Атон Сумаш розробляє спін-офф, який стане анімаційним серіалом, що ґрунтується на книзі. Він розповість про те, як Маленький принц подорожує серед планет у пошуках рідного астероїда.