категорії: новина

В Москві біля стіни Цоя 6 березня зберуть український показ мод

теґи: Handmarket, handmade, Мокша, Москва, одяг, показ мод

 

Камізельки 6 березня в Москві відбудеться вуличний показ мод українських дизайнерів одягу та аксесуарів. Дійство відбуватиметься в рамках міжнародного фестивалю хендмейду Handmarket «Вещи и Сны», який проходитиме 6-7 березня за адресою Шубинский пров., 6 на території «Nauka254/Prostranstvo» (в будівлі типографії «Наука»).

Близько 15:00 6-го березня в самому серці Москви – біля Стіни Віктора Цоя на Арбаті зберуться звичайні перехожі, які погодяться на якийсь час позувати в одязі.

Сашко Бо-Гі, ідейник проекту «Мокша»: «На попередньому показі влітку в селі Воробіївка на фестивалі АртПоле ми цілий день шукали моделей для показу мод. Але умова була специфічна – зняти з себе весь одяг. Пізніше про це написали українські таблоїди. Але наша мета була – показати, що одяг – це насправді ніщо, головне – це люди, які його носять. Нам не цікаві професійні моделі як такі, тому ми привеземо до Москви просто одяг, а людей зберемо прямо на вулиці.»

куртка НЄ чоловічаО 15:00 хода моделей вирушить недільним Арбатом до самого місця проведення фестивалю під веселу музику.

Сергій Таргоня, організатор фестивалю: «Ми намагались створити чергову виставку хенд-мейду, до яких вже звикла Москва, а вийшов справжній фестиваль. Фестиваль зі своїм настроєм – весни, що приходить. Тому запрошували до участі в ньому тих дизайнерів, які дійсно люблять весну. Радіємо, що й українці, одягнувши на Арбаті перехожих у «людяний одяг» з України своєю ходою привнесуть в сплячу Москву весняних барв.»

Українці везуть подарунок московському дизайнеру Артемію Лєбєдєву – спеціальну жилетку з його улюбленим слівцем.

Організовує показ мод інтернет-крамниця одягу та хенд-мейду Ятки.