«Із сьомого дна»: битва за Україну триває!

теґи: Із сьомого дна, Коронація слова, ярослав яріш, ярослава бакалець

Із сьомого днаГоловна літературна тенденція року – це безумовний успіх історичних романів. Торування цього трендового шляху починає історія про останні дні життя Богдана Хмельницького – «Із сьомого дна» від переможців конкурсу «Коронація слова 2010» Ярослави Бакалець та Ярослава Яріша.

Цьогорічний коронаційний переможець, історичний роман «Із сьомого дна», що вийшов друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», зачарував журі своєю завзятою містичною боротьбою за Козацьку Україну. Гармонійно доповнюючи один одного родинно, творчий тандем львівських письменників Ярослави Бакалець і Ярослава Яріша створив фантастичне обрамлення для реальних історичних героїв – козаків, які оживають для боротьби із потойбіччям. Письменниця Галина Пагутяк, яка написала передмову до роману, вбачила в цій історії явну паралель із сучасністю: «Кожен твір на історичну тематику має коріння в сучасності. Для мене це коріння прозирає в тому, як легко людина жертвує принципами заради грошей і влади, забуваючи, що основні моральні імперативи містяться в Божих заповідях».

Літературні знавці були вражені висвітленням добра і зла в романі «Із сьомого дна». Так на письменницю і журналістку Галину Вдовиченко містика тексту справила неабияке враження: «У цього історичного роману є своя особливість, вона – у присутності містичних персонажів, посланців пекла, які активно втручаються у події. Лихо, Біда та Недоля за три з половиною сотні років нікуди не поділися, вони і далі вербують собі слухняних рабів серед нас, випробовують людей владою, спокушають грошима, примушують заздрити, зраджувати…».

Завдяки плідній співпраці видавництва «Клуб Сімейного Дозвілля» та конкурсу «Коронація слова», своїх численних прихильників вже здобули романи волинянина Володимира Лиса «Століття Якова», переможця номінації «Гранд Коронація»та містична історія львів’янки Дари Корній «Гонихмарник». Історичний роман«Із сьомого дна», розпочавши шлях до лаврів бестселера, став вже третім надрукованим у видавництві твором цьогорічних переможців конкурсу.