категорії: театр новина

Уперше в Києві – Міжнародний театральний фестиваль «Дім Химер»

теґи: Молодий театр, Міжнародний театральний фестиваль «Дім Химер»

TurandotbЗ 3-го вересня у Києві триває Міжнародний театральний фестиваль «Дім Химер», що проходить вперше. Його засновником та ініціатором є Станіслав Мойсеєв, художній керівник Київського академічного Молодого театру. 

У програмі – сучасне польське театральне мистецтво «Польський театр у Києві» та «Український блок», що включатиме драматургічні читання актуальної української п'єси та вистави за сучасною європейською драмою.

Відкриття фестивалю відбулося на Софійській площі грандіозною вуличною виставою «Планета Лем» всесвітньо відомого познанського Театру «Бюро Подорожей» (Biuro Podróży).

З 3 по 11 вересня сцена Київського академічного Молодого театру стане місцем показу театральних вистав, читань сучасної української драматургії, зустрічей з видатними діячами сучасного польського мистецтва, презентації робіт молодих режисерів, майстер-класів та лекцій.

LEM4B

До фестивальної програми увійшли вистави таких знаних колективів як Театр «Provisorium» (м. Люблін, Польща), «Teatr Centralny» (Польща), «Drammen Theater» (Норвегія), «neTTheatre» та «Grupa Coincidentia» (м. Люблін, Польща) з виставою-лауреатом цьогорічного Единбургського фестивалю «Турандот», а також проекти Інституту театру ім. Збігнева Рашевського (м. Варшава, Польща), «Teatr Nowy» та Інституту мистецтв «Wyspa».

Президент Фестивалю «Дім Химер» Станіслав Мойсеєв:

– Ми прагнемо зрозуміти важливі засади існування театру, який не втрачає ознак культурного і соціального феномену навіть сьогодні. Нам вкрай важливо оцінити необхідність і міру незалежності театрального мистецтва для спільноти, яка існує в умовах перехідного суспільства. Вочевидь, наша увага насамперед зосередиться на тій частині фестивальної програми, яка презентуватиме європейську актуальну драму, але це не стане перешкодою для включення в контекст фестивалю спектаклів, що гідно представлять і класичну п’єсу. Я переконаний, що театр в наший країні є соціально важливим чинником розвитку людської спільноти, і що погляд на український театр в європейському контексті дасть можливість зрозуміти нам усім, що театральні химери можуть бути реальнішими за будь яку політику.