категорії: кіно новина

У Києві пройде найкоротший фестиваль короткометражок «FaceКонтроль»

теґи: FACEКонтроль, Київ, Фестивалі

FACEКонтрольУ Києві пройде найкоротший кінофестиваль «FaceКонтроль». Протягом трьох годин фестивалю відвідувачі зможуть переглянути добірні короткометражні ігрові та анімаційні фільми, музичні та рекламні ролики, а також познайомитися з їх авторами.

«Дуже багато цікавого кіно, знятого студентами-режисерами, залишається поза увагою, а ці роботи – варті того, щоб показати їх якомога більшій аудиторії. Фільми знімаються повністю своїми силами, за свій кошт – на підтримку з боку держави розраховувати не доводиться. Тож ми вирішили, оминаючи всілякі церемонії нагородження та занудні розмови про проблеми сучасного кінематографу, просто взяти і показати кращі роботи молодих режисерів з Києва, Москви, Пітера, Мінська», – розповідають організатори.

Цікаво, що відбором робіт на фестиваль займалися професійні режисери, тож на відвідувачів чекає динамічне й виразне кіно, хоч і малого формату, проте – європейського рівня.

Для участі у фестивалі кожен режисер мав пройти «FaceКонтроль»: записати короткий ролик, в якому представити себе та свою роботу. «FaceКонтроль» – це перший фестиваль, орієнтований на режисерів. Ми хочемо познайомити потенційних шанувальників з їхніми потенційними кумирами. Тому ми покажемо глядачам не тільки фільми, але і їх творців, – пояснюють організатори. – Навіть якщо ті не зможуть прийти особисто.»

Організований молодими перспективними режиссерами, цьогоріч фестиваль пройде у «пілотному» форматі, без журі, призів, нагород. А вже наступного року все планують зробити «по-дорослому».

Фестиваль відбудеться 17 березня у Синьому залі Будинку кіно, початок – о 17:00, вхід – вільний.