категорії: музика новина

Визначено переможця II Міжнародного конкурсу Neuro Music!

теґи: Neuro Music, UA/PL Alternative Music Meetings, клуб Firlej

20 жовтня у київському клубі «Диван» у рамках фестивалю UA/PL Alternative Music Meetings відбувся фінал конкурсу Neuro Music, ініційованого центром культури Firley (Вроцлав) спільно з мистецькою агенцією «АртПоле». Перемогу здобув одеський гурт КАКАХА, що тепер представлятиме Україну на фестивалі альтернативної музики Assymetry 2013.

Цього року на конкурс надійшло 182 заявки від колективів з усієї України. Із них до другого етапу – інтернет-голосування – пройшли 32. Найбільшу кількість голосів набрали Stepan i Meduza, Singleton (Київ), АтмАсфера (Львів), Uncle Tom The Band (Кривий ріг) і Marble Boy (Харків). Через гастролі АтмАсфера відмовилася від подальшої участі, і у фіналі її замінив гурт КАКАХА.  

IMG_7861

До складу журі увійшли українські та польські музичні критики та журналісти. Їхні думки розділилися, адже фіналісти значно різнилися і за рівнем майстерності, і за стилем. Проте усі члени журі зійшлися на тому, що молодим гуртам слід шукати нових шляхів самовираження. Тож перемогу присудили одеській формації КАКАХА, що вразила не лише звучанням – поєднанням поп-музики, експериментального джазу та електроніки – а й яскравим зовнішнім виглядом.   

Учасники гурту діляться враженнями: «Беручи участь у цьому конкурсі, ми не сподівалися на перемогу, а лише хотіли виступити серед цікавих колективів, поділитись своєю творчістю і набратись корисного досвіду. Перемога була для нас цілком несподіваною. Абсолютно всі гурти виступали у своєму стилі, були унікальними і кардинально відрізнялися від конкурентів на сцені.  Ми ж спробували внести свою лепту в це різноманіття – як завжди, з притаманним нам оптимізмом. Величезна подяка організаторам конкурсу за шанс виступити на цьому заході та особливо – за високу оцінку нашого музичного світовідчуття». 

Вітаємо переможця і бажаємо натхнення та успіхів!