Lame Johnson Trio: «Олдскул живий!»

теґи: Lame Johnson Trio, blues, garage, Львів

vtGl-OH5tyQLame Johnson Trio – молодий львівський funk/blues-rock гурт створений восени 2012 року Ігором Лапкою, Максімом Курило та Іваном Андрейко. Хлопці вже презентували дебютний сингл «Cinema», наразі пишуть першу платівку. 
Музика Lame Johnson Trio – тру олдскульний англомовний гаражний funky/blues-rock.
Знайомимось!





Хлопці, привіт! Розкажіть історію створення Вашого колективу. Здається ви раніше називалися «The Boogie Experience»?
Ваня: Ми з Максом деякий час грали вдвох. Проте, нам хотілося повноцінного колективу. Довідавшись про «Level-UP», ми вирішили взяти в ньому участь, але нам не вистачало басиста. Віктор Степанович Іванов – мій хороший друг і вчитель, порадив нам Ігора. Часу на знайомство не було – до конкурсу залишалось пару днів, і ми, зігравши 3 репетиції, виступили на конкурсі як The Boogie Experience (один з перших варіантів назви групи, що прийшов до голови).
Ігор: В гурт я прийшов трохи з запізненням, познайомився з хлопцями через вчителя по гітарі. Я просто хотів десь грати, він мене й «підкинув» до них. Гурт мені сподобався – класні ідеї, купа драйву…саме та музика, яку я люблю.

Трьох репетицій вистачило щоб зігратися? Що конкретно реально дав Вам «Level-UP?»
Ваня: За три репетиції ми розібрали дві пісні – одну нашу «Experience» і «Ain't no sunshine?» Біла Уізерса (в аранжуванні Джона Меєра). На «Lеvel-UP`і» ми зіграли «так собі», сам подумай – як можна зігратися за три репетиції?! Але ми зайняли там 9 місце з 20, це дало нам впевненості в тому, що ми робимо. Також конкурс дав нам можливість виступити вперше і ми отримали відгуки суддів, свого роду професіоналів й тим самим отримали хороший досвід.

Ви граєте «в троєчку». А хто такий Lame Johnson?
Максім: Нам подобається грати «В троєчку», це свого роду трикутник в якому легко зрозуміти один одного. Плюс це по-олдскульному! :)
Ваня: Не факт, що з часом в гурті можуть з'являтися й інші музиканти: сакс, клавіші, чи труби… Це буде або сесійно, або на окремих виступах. 
Ігор: Хочеться різноманітності, різнобарвності, щоб музика була цікавою. 
Ваня:Троє – це як блюзовий кістяк, а «Lame Johnson» – це псевдонім. В перекладі «Кульгавий Джонсон» – може символізувати небезтурботне життя людини, наповнене блюзом, та іншим розчаруванням. Ним в принципі можу бути і я – колись дуже давно важко зламав ногу, і в даний час трохи накульгую, але це ніяк на мене не впливає.

Пацани! Чому саме олдскул? Блюз/фанкі/хардрок? Ви вірите в Revival? Адже зараз серед молоді більш популярні альтернативні і агресивні стилі, електроніка, хіп-хоп тощо?
Ваня: Олдскул живий! Щоб не говорили прихильники інших стилів чи напрямків, в кожного – свій смак, своя думка, свій погляд на все. Ми живемо в добу вільного віросповідання, коли кожен може робити що заманеться, а нам подобається те, що ми робимо, в цьому є якесь мясо, яке ми хаваємо, і яке потрібне нашим вухам… Мода?? Не сперечаюся, мода це серйозно. :D Але хто знає що буде модно завтра? Слухати disco і пити пепсі-колу… Це не до нас! Ми поза модою, ми на своїй хвилі рок-н-рольного радіо! :)
Ігор: Олдскульна музика – це перш за все класний драйв. Ця музика завжди буде на висоті тому що вона вже залишила величезний слід в історії.

Мода…вона багатогранна. Наприклад, зараз також пішла мода на кавер-бенди. Виступи в пабах. Ви ж більше створюєте свою власну (авторську) музику?
Ваня: Мода, мінлива… Можливо зараз є тенденція на кавер-бенди, тому що на них є попит, з кожним днем з’являється безліч класних сцен, а кавери знають всі, це популярно, це хороший продукт… Але ми не мотивуємося матеріальною вигодою граючи музику… Не сперечаюся, в нас теж є (і надалі будуть) кавери, але перш за все на речі і виконавців, які нам подобаються і від яких ми кайфуємо. Проте основну ставку ми робимо на власну творчість та самовираження. Я до прикладу граю в одному кавер-бенді на клавішних і гітарі, але більше задоволення мені приносить писати і грати власну музику.



Давайте тоді поговоримо про вашу творчість. Не враховуючи демо в гурту вже є сингл «Cinema». Де записували? Чи увійде ця пісня у повноформатний альбом?
Ваня: Записували на «EF-Studio»… Чи увійде «Cinema» до дебютного альбому? Думаю що так, але це залежатиме від настрою платівки, якщо пісня «влиється» в картину то думаю що так, вона буде в альбомі.

Роботу над повноформатником вже розпочато?
Ваня: Так в нас вже є 10 пісень в репертуарі, також йде робота над його поповненням, плануємо випустити альбом наступного року. 

В Україні взагалі проблема з лейблами і музичною індустрією. За бугром СД вже давно не продаються. А в нас до сих пір немає інфраструктури для рок-музики. Ви, напевно як і більшість колективів, будете шукати так-званий WEB-лейбл? 
Ваня: Якщо чесно, навіть не задумувалися, в принципі планували записавши матеріал, розмістити його в Інтернеті, на радіо, та виступати на клубних сценах… Лейбл, можливо згодом. Зараз нас цікавить самореалізація в творчому плані, робити щось нове, вчитися чогось нового, цікавого… так би мовити, розбавляти фарби іншими кольорами, щоб наша музика ставала що раз цікавішою.

Хто впливав на вашу творчість? Які гурти/виконавці?
Ваня: Особисто на мене великий вплив мав Джимі Хендрікс, хоча насправді на мене впливало і надалі впливає безліч класних музикантів, а це Led Zeppelin, Pink Floyd, ACDC, Metalica, Black Country Communion, Red Hot Chili Peppers, John Mayer цей список можна продовжувати і продовжувати. Я слухаю музику альбомами, і буквально хаваю все підряд, тому підпадаю під вплив будь-якої музики яка в мене в плеєрі(звичайно виключаючи зі списку шансон, реп, естраду і тому подібне). З неї черпаю натхнення.
Ігор: Dream theater, ACDC, Pink Floyd, Queen, Scorpions, Metallica, RHCP, Led Zeppelin,
з музикантів: John Scofield, jaco Pastorius, John Patituchi, Marcus Miller, Victor Wooten, Ron Karter, Garry Willis. З нашого: Океан Ельзи, Брати Гадюкіни, ВВ,
Максім: Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience, Metallica, Offspring, Red Hot Chilli Peppers, Black Country Comunion, Ляпис Трубецкой.

Найближчі концерти?
Ваня: В Lame Johnson Trio наразі немає запланованих виступів, зараз ми приділяємо увагу напрацюванню матеріалу, можливо будемо виступати на пару з іншими гуртами, подібними по формату, чи на тематичних концертах… 

Ігор прийшов в гурт за порадою вчителя музики. Ви всі отримуєте музичну освіту?
Ваня: Ні, я маю постійну роботу, музикою займаюся самостійно… хоча в дитинстві я вчився в муз.школі до неї пішов в 5-ти річному віці, швидше чим в загальноосвітню, і вчився там 6 років в класі Фортепіано, після кинув не довчившись року, взявся за гітару в 15, вчився місяць в вчителя з "Просвіти" (це в нас на Левандівці такий дім культури є), а після самостійно правда під керівництвом хорошого наставника.
Ігор: Я не маю музичної освіти і в музичну школу не ходив просто беру уроки в вчителя, а за освітою я інженер-конструктор :)
Максім: Вчився декілька років на фортепіано, потім змінив на гітару, а приблизно 4 роки тому сів за барабани, і як то кажуть "панєслась". :)

Побажання читачам?
Ваня: Слухати, класну музику, дихати на повні груди, займатися тим що подобається, і насолоджуватися життям, ну і звичайно ж слухати наші пісні, чекати нових, ходити на наші концерти. :)
Макс: Жити під хорошу музику.
Ігор: Переборюйте свою лінь вона вас погубить.

Спілкувався Євген «punker»



«Lame Johnson Trio» в мережі:
  


Скачати сингл «Cinema»:

http://www.mediafire.com/?sorae0labunr4la