категорії: музика новина

БИ-2 зняли кліп на «Молитву» –саундтрек до фільму «Метро»

теґи: Metro, молитва, Би-2, саундтрек, фільм-катастрофа

B-2_Molitva_Metro_5_sm

БИ-2 представили новий кліп на пісню «Молитва», яка прозвучить у фіналі фільму-катастрофи «Метро» про затоплення московської підземки.

У кліп увійшли найяскравіші кадри з фільму, знятого в унікальних герметичних декораціях, розрахованих на роботу з великим об'є

мом води, з яким в російському кіно ніхто ніколи не стикався. Частина кліпу за участю гурту була знята в клубі «Stadium Live» режисером Олександром Андрющенко, для якого «Молитва» стала восьмою за рахунком роботою для БИ-2.

Режисер фільму Антон Мегердичев вибрав «Молитву» із сотень композицій, запропонованих музичним продюсером – пісня ідеально підійшла фільму за змістом, і відразу лягла на відеоряд, підкресливши драматичну лінію. 

Вона відобразила найважливіший аспект – цінність людських стосунків у будь-яких, навіть найекстремальніших ситуаціях. «Це молитва про те, щоб у нас все виходило, наші кохані завжди були з нами, і щоб любов нікуди не зникала», – говорить Льова, БИ-2. Пісня увійшла до альбому «Spirit» і стала фінальною композицією в цьому релізі. Тепер «Молитва» – саундтрек до цікавого фільму, який виходить у широкий прокат 21 лютого.

«Ми давно не бачили такого російського фільму масштабного, з дуже правдоподібною картинкою, захоплюючим сюжетом, – додає Льова. – Не варто порівнювати його з американськими блокбастерами. У Росії кіно розвивається своїм шляхом. І цей фільм  – явне підтвердження того, що воно дійсно розвивається».

«Ну, і акторський склад вражає. Мені дуже подобається Сергій Пускепаліс, запам'яталася його

B-2_Molitva_Metro_3

 робота у фільмах «Як я провів цим літом», «Життя і доля», –  продовжує Шура, БИ-2. – Толю Білого знаємо особисто, Олену Панову теж. Приємно мати справ

у з проектом, до якого причетні твої друзі.»

Довідка про фільм

«Метро» – перший російський фільм-катастрофа за останні 25 років. Для зйомок фільму в Москві були побудовані унікальні декорації: тунель метрополітену в натуральну величину протяжністю в 117 метрів, куди помістили справжні вагони метро. У спеціальному знімальному басейні був зведений підземний бункер. Для роботи над картиною були створені макети тунелю і вагонів поїзда масштабом 1:3. Макетні зйомки успішно застосовуються у світовій кіноіндустрії і дещо забуті російським кінематографом. Для «Метро» це було необхідно, тому що тільки на макетах можна зняти тунель, практично повністю заповнений водою.

Зйомки фільму велися і в хромакейному павільйоні, і на станціях діючого метро. У першому знімалася одна з найскладніших сцен фільму – падіння пасажирів від різкого гальмування складу. За допомогою системи motion control, що дозволяє камері неодноразово протягом одного і того ж часу в точності повторювати свій шлях, сцену знімали багато разів. Утворені в результаті шари оброблялися за допомогою комп'ютерної графіки, що дозволяла створити цілісні ефектні кадри. У метрополітені знімали вестибюлі метро і натовп постраждалих пасажирів до 800 чоловік, що рвуться до виходу станції.