категорії: інтерв'ю

«А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» видаватиме «дорослі» книжки

Іван Малкович на Країні МрійВидавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Га» безперечно можна назвати найуспішнішим з-поміж інших в Україні. Кожна нова книга – це велика чи мала, але «прем'єра». Вже традиційно нові видання презентують на Форумі видавців у Львові. Саме тут ми вирішили поспілкуватись із директором «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Ги» Іваном Малковичем.

- Під час чергового львівського форуму, чи не виникала у вас думка створити окремий форум дитячих книговидавців?


- Ні, поки що таких дивних думок в мене немає, тому що я не той хто робить форуми, а той хто видає книжки і є одним із учасників. Мені так набагато зручніше і приємніше.

- Які нові, яскраві прем’єри запланувало ваше видавництво найближчим часом?


- Ну, найближчим часом це буде цілий ряд творів українських авторів, на історичну тему, сучасні такі детективи для дітей. Також ми робимо зараз серію дорослої літератури, і наш «Гамлет» отримав премію Гран-прі (цьогорічного Форуму видавців), якраз це перша наша доросла книжка. Найближчим часом вийдуть «Пригоди бравого вояка Швейка».

- Ваші книжки викликали чималу зацікавленість за кордоном, чи не думаєте ви видавати їх різними мовами?


- У нас уже купило 20 країн світу права на наші книжки, вони самі собі їх перекладають. В цьому плані ми одне з найуспішніших видавництв Східної Європи, в яких купують права за кордоном.

- Пане Іване, яку з ваших улюблених книжок ви б прочитали у родинному колі?


- Ой, ви знаєте в нас є дуже багато гарних книжок, і я читав дуже багато своїх улюблених книжок своїм дітям. На якийсь час одна книжка стає улюбленою, потім інша улюблена. Зараз ми з дітьми читаємо другу книжку В. Рудківського. Минулого року ми видали книжку «Про джуру козака Швайки», так от це є продовженням. Це надзвичайно цікава книжка, і саме вона зараз є нашою улюбленою.

- Скажіть, які враження у вас викликав цьогорічний форум у Львові?


- Є таке російське слово «сильнєйшо». Форум проходить на дуже високому рівні, мені дуже сподобалось.