категорії: література

Борис Гуменюк організовує акцію «Українські книги – українським в’язницям»

СІЗО 25 грудня цього року, в день католицького Різдва, Борис Гуменюк з друзями відвідає київське СІЗО №13. Письменник та громадський діяч має намір передати в’язничній бібліотеці декілька сотень зібраних книг класиків та сучасних українських авторів. Планується зустріч з адміністрацією СІЗО та засудженими. Акція відбувається в рамках проекту «Українські книги – українським в’язницям».

25 грудня минулого року Борис Гуменюк з друзями вже відвідував київське СІЗО, де презентував засудженим свій роман «Лук’янівка».

Нинішня акція – продовження проекту і початок нової традиції.

Борис Гуменюк:
    «Сьогодні автори укупі з видавцями по декілька років розпродують двотисячний наклад прозової книжки, про поезію я вже не кажу. Коли говорити про в’язниці, то я з власного досвіду знаю, що там читає щонайменше кожен десятий. Отже, гіпотетично припускаючи, у кожного з нас за ґратами є двадцять тисяч потенційних читачів! Тому я докладатиму зусиль, щоб сучасна українська книжка усіма можливими і не можливими способами потрапляла по той бік колючого дроту, бодай з огляду на те, що її там чекають, що вона там потрібна: що вона майже вже нікому не потрібна по сей бік.»