категорії: музика

«Божичі» відзначились новим музичним доробком: «Вік любиш – не налюбишся. Пісні про кохання»

«Вік любиш – не налюбишся. Пісні про кохання», БожичіДо Дня всіх закоханих фольклорний ансамбль «Божичі» та рекордингова компанія «Lavina music» представляють новий альбом «Божичів» «Вік любиш – не налюбишся. Пісні про кохання». Це вже третій диск фольклорного ансамблю, що випускається на «Lavina music». У новому альбомі представлені традиційні протяжні та жартівливі пісні любовної тематики, стародавні танці сільських Вечорниць (Вечорниці, між іншим, раніше були єдиним місцем, де хлопці з дівчатами мали право відкрито спілкуватися).

Фольклорний ансамбль «Божичі» вже 8 років виконує стародавні українські народні пісні і танці, зберігаючи манеру, принципи народного музичного мислення і виконавства. При цьому «Божичі» виступають не абстрагованим ретранслятором автентичної народної музики, а її носієм, пропускаючи музичний матеріал через «я» кожного учасника колективу.

Здебільшого, репертуар «Божичів» презентує народну сільську музику Лівобережної України і записаний учасниками ансамблю в численних фольклорних експедиціях.

У театральних колах «Божичі» відомі завдяки виставі «У пошуках втраченого часу... Життя» (спільна робота ФА «Божичі» і режисера Влада Троїцького, ЦСМ «Дах») – премія «Київська пектораль-2001» у номінації «Найкраща вистава камерного жанру» і «Київський рахунок-2002» у номінації «Найкраща вистава сезону». Зараз «Божичі» грають виставу «Коло життя» у Театральному центрі НаУКМА.

««Божичі» варті того, щоб їх слухало якомога більше людей. Там матеріал просто фантастичний. » – казав Олег Скрипка в інтерв'ю «Контрактам» ще в 2003 році (№50 від 15.12.2003р.). З тих пір «Божичі» стали ще цікавіше, репертуар – ще оригінальніше, а виконання – ще професійніше.