категорії: кіно

Два романи Андрія Кокотюхи екранізують

Андрій КокотюхаОдразу два романи письменника Андрія Кокотюхи будуть екранізовані цього року. Кінокомпанія «Фільм.юей» спільно з компанією «Пронто продукшн» знімуть два телевізійних детективи за мотивами романів Андрія Кокотюхи. Ексклюзивні права на використання своїх творів автор передав ТОВ «Пронто фільм».

Першим екранізують детективний роман «Темна вода», який минулого року отримав Гран-прі на конкурсі «Коронація слова». Знімати фільм буде режисер Іван Сауткін, у доробку якого вже є безліч рекламних роликів, а також телевізійні художні фільми «На мосту» та «Петля Нестерова». В детективі йдеться про базу відпочинку на березі Десни у Тихому Затоні. Там загадково гинуть рибалки. Старі люди кажуть: це прокляте місце, де панують потойбічні сили. «Темна вода» Кокотюхи — це поєднання традицій детективу і готичного роману.

Другий телефільм «Легенда про Безголового» компанія «Фільм.юей» вирішила знімати ще не убачивши роману. Перед тим, як його написати, Андрій Кокотюха викладає ідею у формі синопсису, і його одразу затверджують на зйомку. Зйомки будуть відбуватися одночасно з підготовкою до друку книжки, яка буде представлена цього року на Форумі видавців у Львові видавництвом «Нора-Друк». Зніме фільм «Легенда про Безголового» режисер Олександр Стеколенко, кліпмейкер, який працював з гуртами «Океан Ельзи», «ДВС», Олександром Пономарьовим, Альоною Вінницькою та ін.

- Спочатку планувалося, що сценарії я писатиму сам, - розповідає Кокотюха, – Але з чисто технічних міркувань цим будуть займатися інші люди. Я просто не вкладався в зазначені терміни, бо саме здавав черговий проект у видавництво «Фоліо» і не міг собі дозволити відволіктися. Проте я цілком довіряю тим, хто працюватиме над сценаріями – адже ідея кожного розроблялася при моїй безпосередній участі. Сценарії будуть дещо відрізнятися від моїх творів, але це нормально для кіновиробництва.

Прем’єрний показ фільмів «Легенда про Безголового» і «Темна вода» відбудеться на телеканалі «Інтер» на початку наступного року.