Фонд розвитку сучасного мистецтва «Ейдос» розпочинає проект «Remake»

теґи: Remake, Фонд "Ейдос", актуальне мистецтво, екологія

РімейкНевпинне зростання темпів споживання призводить до безпрецедентного збільшення обсягів сміття, яке щодня викидають українці. Відходи людської життєдіяльності, часом зовсім непридатні до утилізації, накопичуються у природних зонах та місцях громадського користування або спалюються за містом, отруюючи повітря.

При цьому рівень екологічної культури в Україні залишається небезпечно низьким. Більшості українців і досі невідомо (або байдуже), що обгортки та упаковки, які щодня викидаються у смітник чи повз нього, підлягають утилізації, а натомість вони лишаються, скупчуються і отруюють довкілля та життя самої людини.

remakeНаразі проблемі охорони природи традиційно не приділяється достатньо уваги, громадськість постійно схвильована іншими, «цікавішими» та «важливішими» питаннями, іноді - доволі абстрактними. У той же час проблема утилізації сміття стосується особисто кожного, хто живе у місті. Тому сучасне мистецтво може і має торкатися такої болючої теми, як охорона довкілля. Звичайно, вирішити цю проблему самостійно митці не в силах, але вони здатні акцентувати увагу громадськості на такій необхідності.

Проект REMAKE розповідає про можливість вторинного використання сміття та демонструє можливі варіанти для цього. Втім, автори не сподіваються перетворити усе сміття в Україні на об’єкти хенд-крафту, вони закликають кожного українця замислитись над необхідністю належної переробки побутових відходів, усвідомити власну відповідальність за екологічну ситуацію в країні і припинити хижацьке забруднення природи.

Проект реалізують за допомогою рекламних інструментів та промоакцій. І можливо, саме маркетингові методи, що зазвичай стимулюють споживацьку активність, зможуть зіграти важливу роль у формуванні екологічної свідомості нації.

 

Юля Балаєва