категорії: музика

"Комора" і ПРО підкорили Дніпро

теґи: Verlibene, Є, Божичі, Гуляйгород, Гуртоправці, ДніПРО, Комора, ПРО, Сіновал, ТаРУТА

У Києві вчора прямо на пішохідному мосту, що з'єднує Набережну й Труханів острів, відбулася перша прес-конференція музикантів-учасників фестивалю "ДніПРО". Головна ідея заходу - неформатний вихід і донесення до пересічних громадян мистецького послання.

Незважаючи на негоду, учасники гуртів "Божичі", "Гуляйгород", Етно-рок фундації "ТаРУТА", "Гуртоправці", "Сіновал", сімферопольської команди "Verlibene", представники єдиного українського лейблу електронної музики CTS висловилися за єдність і цілісність українського музичного простору та провели міні-концерт, на якому, зокрема, була вперше виконана для широкого загалу нова пісня Етно-рок фундації "ТаРУТА" у виконанні Данила Данилейка. До речі, перед кожною піснею звучали окремі послання музикантів до обох берегів Дніпра, зокрема Ілля Фетисов, лідер гурту "Божичі", звернувся із риторичним питанням: "Якщо українська музика, зокрема автентична, є неформатною, то значить і українська нація сьогодні також є неформатною?". Проводили захід ведучі Radio Rock’s Україна.



Наступним кроком буде проведення прес-конференції фестивалю "ДніПРО" та презентації нового номеру журналу "ПРО" 4 вересня о 18.30 в Книгарні "Є" (м. Київ, вул. Лисенка, 3)

Цілком громадську акцію підтримали й "технічні" учасники творчого процесу - компанія "Комора", яка виставляла звук на мосту.

Безпрецедентність більш широкої громадської ініціативи організатори заходу обіцяють вже незабаром - 11-14 вересня, коли в НК "Експоцентр України" відбуватиметься "Український музичний ярмарок" і фестиваль "ДніПРО".