категорії: стаття

Мій керамічний друг

Всесвітній день туалету

теґи: всесвітній день туалету, сантехніка, туалет

туалет

Кого ви вважаєте своїм найкращим другом? Хто дозволяє обдумувати у своїй присутності «розумне, добре, вічне», не вставляючи п’ять копійок про проблеми на роботі? Хто здатен мовчки стерпіти від вас будь-яке лайно (в усіх сенсах цього слова)? Звісно, керамічний мешканець кожної міської квартири – УНІТАЗ. Так, я саме про туалет. А ви що подумали?!

Запитуєте себе, якого біса доводиться про таке читати? Усе дуже просто: 19 листопада – всесвітній день туалетів. Уявляєте, наші, вибачте на слові, сральники теж мають професійне свято! Отже, готуйте квіти та подарунки і влаштовуйте грандіозне святкування. Не хочете? Не можете уявити унітаз, заповнений квітами? Значно важче повірити в те, що ви зможете обійтися без туалетів...

Врешті-решт на вулиці XXI сторіччя і ми страшенно зтуалетвикли до комфорту! Про відсутність вдома сантехніки і м’якенького туалетного паперу страшно й подумати. Звісно, ніхто не хоче зайти до туалету і виявити там величезну дірку в підлозі. А раніше люди і таким користувалися – і були задоволені.

Та що там раніше? Величезна кількість населення планети про таке щастя як унітаз зі зливом досі й мріяти не може. Дерев’яна хатинка з «дірявою» підлогою – ото і все, що доступне ледь не половині землян. А що ви думали? Не всі живуть у мегаполісах з диво-каналізацією. Комусь і кущі за санвузол слугують. Як там казав славнозвісний герой Мадагаскару? «Под куст сри, листом подтирайся!»

туалет

Антисанітарія? Ага, мабуть, саме через це в деяких країнах день туалету став ледь не головним державним святом (звісно, я трохи перебільшую, але тільки трохи). От як в Камеруні, де наявність туалету – справжня розкіш. Чи в Великобританії, де проводять конкурс на кращий туалет року! Нічого собі рівень культури, правда? Згадуючи більшість громадських туалетів, розумієш – нам до такого рости і рости...

Отож, святкуйте, панове, і пам’ятайте, що «зручності» не завжди до ваших послуг. І добряче слідкуйте за своїм керамічним другом, бо інакше його захоплять. Ті, кому туалет стовідсотково потрібніший – МІКРОБИ (див. страшні казки з реклами Доместоса і Туалетного Каченяти)!