категорії: репортаж стаття

Muse увімкнули Київ

теґи: Muse, Київський Палац Спорту

Muse в Києві«Спасибо», «Привет, Киев», «Thank you» –  це практично все, що казали Muse під час свого виступу у Києві, решту промовила їхня музика.

Хтось чекав їхнього повернення до столиці довгих 4 роки, для когось це була лише перша зустріч, але всі зустрічали Muse неначе востаннє, гучно та на повну віддавшись емоціям.

Тисячі піднятих догори рук, стрибки в такт барабанним ударам, гучний спів – так вітали українські фани колектив 24 травня в Київському Палаці Спорту.

За кілька годин до концерту біля Палацу всі бажаючі могли придбати квитки у першу фан-зону, які за повідомленням організатора були розпродані ще місяць тому, та й це не допомогло їм заповнити її цілком, людей назбиралося лише на дві третини.

Цього разу організатори вирішили допомогти не загубитись відвідувачам концерту, вони повісили таблички над входом, втім не всі змогли знайти свої місця вже всередині. Замість перших п’яти рядів у секторах А та Б стояло обладнання, тому ті, хто придбав квитки на ці місця, з відкритими очима спостерігали їхню відсутність.

Muse в КиєвіО 19:30, коли біля входу до Палацу Спорту ще були великі черги, в залі вимкнулось світло, а на сцені з’явився американський гурт «We Are Scientists». Їх Muse привіз разом із собою, вони є розігріваючим гуртом у всьому турі музикантів. «We Are Scientists» вже є досить іменитим колективом, на рахунку якого вже 5 студійних альбомів. Було помітно, що багато хто з присутніх був знайомий з творчістю цієї групи, деякі не тільки впізнавали пісні, але й підспівували. Відігравши 9 пісень, американці залишили сцену для хедлайнерів вечора.

Близько 21:00 музиканти Muse вийшли на сцену без жодних гучних вступів та шоу. Вони не з’явилися з диму, не спустились зі стелі, а просто вийшли і почали грати.

Почавши з «Exogenesis: Symphony, Part 1: Overture», перейшли до «Uprising», яка підірвала весь зал з першої ж ноти.

Вздовж сцени стояло 4 мікрофонні стійки, тому Метью Белламі співав на різних куточках сцени, тим самим приділяючи увагу різним секторам. Виступ музикантів доповнювався відео, яке транслювалося на екранах у вигляд сот. Це обладнання група Muse в Києвівозить з собою в турі. Під час пісні «Guiding Light» на цих екранах вибухали феєрверки в такт барабанним ударам.

Також група порадувала фанів лазерним шоу, освітивши всіх присутніх тисячами різнокольорових крапочок на «Undisclosed Desires». Далі проміння змінювала візерунки на стелі та секторах зали.

Фани у свою чергу влаштували кілька флеш-мобів. Серед них: надруковані на А4 очі, а також показ диків.

Виконавши 14 пісень та два інструментальні програші колектив покинув сцену. Кілька хвилинне тупотіння та крики прихильників повернули музикантів на запланований біс.

Повернувшись на сцену барабанщик Домінік Ховард попросив всіх посвітити мобільними телефонами. Тому під час пісні "Soldier's Poem" в темряві зали світились тисячі маленьких вогників.

Muse в КиєвіПід час передостанньої пісні «Plug In Baby» на присутніх почали падати великі повітряні кульки з надрукованим оком на кожній – традиційний сюрприз від колективу. Підкидаючи та відбиваючи їх, фани й не помітили, як група зникла зі сцени. Дуже швидко всі кульки були знищені і розібрані на сувеніри. А в цей час на сцені знову з’явився колектив, щоб виконати останню композицію «Knights of Cydonia». При цьому Мет повернувся на сцену вже у вишиванці.

Виступ групи закінчися випущеними стовпами диму вздовж сцени та подякою музикантів.

Дехто з присутніх відправився після концерту на afterparty в клуб «Sullivan Room», де на них вже чекали: DJ Cane, конкурси, розваги та відео з концертів.

Автор перших двох фото – Станіслав Моросяк

 


 

Muse Setlist Sport Palace, Kiev, Ukraine, Summer Tour 2011