категорії: музика

На фестивалі «Sziget» Україну представлятиме два гурти

ТНМК8-15 серпня 2007 року в столиці Угорщини – Будапешті відбудеться 15-ий «Sziget». Цьогорічний бюджет фестивалю – 10 мільйонів євро, на ньому буде представлено 80 виконавців з усього світу, 60 з яких дирекція фестивалю запрошувала, а 20 обиралось по заявкам. Україну на фестивалі представлятиме два гурти – «Танок на майдані Конґо» та «Esthetic Education».

– Ми спочатку самі подали заявку на Сігет, – розповідає соліст «ТНМК» Олег Михайлюта на прізвисько Фагот. – І от дочекалися результату. «ТНМК» ще жодного разу не виступав на заході такого рівня. У нас 2004-го року була гастроль Францією, а потім – виступали ще на днях української культури у Польщі. Ми зараз будемо збирати групу підтримки, до Сігету поїдемо не самі. Від фестивалю очікуємо нових зв'язків – впевнений, європейці помітять нас. Після Сігету сподіваємося повторити гастроль Францією.

ТНМК – На Сігеті хочемо віднайти свою європейську аудиторію. – каже бас-гітарист гурту «Esthetic Education» Юрій Хусточка. – Нас повідомили про те, що нас взяли в останній момент. Спочатку вони вибрали з двох гуртів один – «ТНМК», а потім перед прес-конференцією зателефонували і сказали, що знайшли місце і для нашого гурту. В Європі дуже багатий вибір музики, тому нас не помітили ще. На Сігеті, ми звернемо на себе увагу. Досвіду виступу практично не маємо, були тільки на фестивалі «Екзіт» у Сербії. Плануємо видати наш новий альбом «Вервульф» у Європі, якраз на Сігеті презентуємо його.

«Естети» виступатимуть на сцені альтернативної музики «wan-2». ТНМК ж предстане перед європейською публікою на сцені східноєвропейської музики «bahia».

На «Sziget» від України вже їздили три гурти: Мандри, Брати Блюзу і Mad Heads.

Цього року на фестивалі очікуються такі світові монстри музики, як: Chemical Brothers, Madness, Pіnk, Nine Inch Nails, Faithless, Tool, Chris Cornell, The Killers, Cesaria Evora. Росію на Сігеті представлятиме гурт «Ленінград».