категорії: музика

Нас кличе у мандри “Дорога”

Мандри Дорога«Нас кличе у мандри дорога, грає чарівна струна… в променях сонця ранкових — ця пісня для тебе луна» — співає у першій пісні нового альбому лідер-вокаліст гурту «Мандри» Фома. «Дорога» — саме таку назву отримала, днями презентована, платівка української групи, що має київську прописку.
На презентацію Фома прийшов дещо незвичним для публіки: у кросівках, військових штанях, чорній футболці і грузинській шапці сиво-білого кольору. Інші «мандрівники» залишились вірними своїм сценічним смакам, хоча сприйняття нових пісень від цього всерівно змінилося. В силу багатьох причин, журналісти створили гурту образ «фольклорного колективу, який грається із рок-мотивами». А оскільки наш масовий слухач звик вестися на штампи, творчість Мандрів декому здавалася не сучасною, а тому і не цікавою… Тепер, здається, всі неправдиві міфи розвіяно, в крайньому разі, серед журналістів! Прихильникам гурту не слід лякатися: музику гурту й надалі можна охарактеризувати, як «у стилі Мандрів». Просто… хоча, не будемо все розповідати: пропоную придбати диска і самим у всьому розібратися!
У гурту Мандри, який 24 грудня минулого року відсвяткував своє восьмиріччя, донедавна було два повноцінні альбоми: «Романсеро про ніжну королеву» (2000 р.) та «Легенда про Івана та Одарку» (2002 р.). На появу «Дороги», за різних причин, довелося чекати більше трьох років.
Автор усіх пісень на новому диску, окрім однієї — народної — Сергій Фоменко, лідер-вокаліст «Мандрів», більш відомий, як Фома.
Пісня з нового альбому «Любов» вже стартувала у кількох вітчизняних хіт-парадах. Прихильники гурту можуть віддати свій голос за «Любов», зокрема, в хіт-параді на «Львівській Хвилі» (http://lwr.com.ua/programs/hit_parad) та «Стартер» (http://www.navsi100.com/starter).
За вже відому «Не спи, моя рідна земля» можна проголосувати в «Народному хіт-параді» (http://www.music.com.ua/charts).
До платівки увійшло 12 композицій:
1. Дорога
2. Коханочка
3. Місто
4. Любов
5. Ти в серці моїм
6. Тінга-Лінга
7. Ріо Ріта
8. Косачіна
9. Зозуля
10. Коло млину
11. Гілка
12. Не спи, моя рідна земля

Владислав Гетьман ( hetman_@ukr.net )