категорії: візуалка стаття

Олійні пастелі Лесі Мандрики

теґи: Леся Мандрика, Львів, виставка

Леся МандрикаОсінь непомітно полонила Львів. Розклала край неба свої мольберти, прикрилася завісою дощу і почала творити магію. По-своєму перефарбувала пейзажі, змінила звичні натюрморти, запалила багаття осінніх квітів. Сонце, що виглянуло з-за хмар, не переставало дивуватися осіннім метаморфозам.

Цього разу своє амплуа змінила і львівська художниця Леся Мандрика. Відомий майстер скла представила олійні пастелі. Виставка її робіт відкрилася 3 жовтня в Українському Католицькому Університеті. Місце проведення виставки не випадкове. Леся Мандрика – викладач відділення сакрального мистецтва художньої школи. Тема робіт – одвічна і безмежно розмаїта – квіти. Вони звичайні у реальному житті і незвичайні на картинах. Вони переплітаються, оживають, змушують нас на хвилину зупинитися. Це ті квіти, які любить сама художниця.

На відкритті виставки були присутні як відомі митці, так і пересічні львів’яни, друзі, рідні, колеги художниці. Організатор виставки п. Соломія зазначила: «Відвідувачі виставки залишають стільки хороших відгуків, що їх потрібно записувати в окрему книгу».

Леся Мандрика  зізналася, що відчуває легке хвилювання, бо в техніці скла почувається більш упевнено, а пастелі – своєрідне хобі. Але ми можемо переконатися, що технікою пастелі художниця володіє не менш майстерно. Кожен штрих на картинах легко й невимушено складається в цілісний візерунок, а точніше – в розкішний букет. Адже жінка і квіти – це так органічно. Навіть сонце задивлялося на квіткові картини через скляний дах.

Виставка Лесі Мандрики «Олійні пастелі» триватиме до середини жовтня. Бажаємо художниці нових творчих звершень.

Леся Мандрика – член Національної спілки художників України. Народилася 14 серпня 1962 р. у м. Львові. Закінчила Львівський державний Інститут прикладного та декоративного мистецтва. Учасник обласних і міжнародних виставок та симпозіумів.

Основні твори: «За мотивами лірики поезії Т.Г.Шевченка», «Українські дзбаночки», «Ніч», «Вечір», «Захід сонця», серія творів «Пейзажі», «Гуцульська корона», «Етнографічні мотиви», «Хрест у вінку».