категорії: музика

Ot Vinta записують альбом «Потом і кров’ю»

теґи: CheekyBenders, Mystification, Ot Vinta, Ukrabilly Train, WiseGuyz, Потом і кров’ю

От вінтаРівненський гурт Ot Vinta працює над новим альбомом. Наразі украбілли вже накопичили більше половини треків для майбутньої платівки, що буде називатися «Потом і кров’ю».

«Альбом носитиме назву заголовного треку, в якому є такі рядки: «Я знову тут не в тему, я знову «не формат», час міняти гітару на автомат. Занадто відверто, занадто драйвово і від мене смердить чесним потом і кров’ю». Це про ситуацію, яка склалася зараз в Україні, коли під тиском «формату» рок колективи часто змушені переходити межу попси. Проте ми в своїй наступній роботі, навпаки, зробимо пісні ще більш дратвовими та відвертими», – пояснює фротмен Ot Vinta Юрій Журавель. Серед нових пісень також є лірична «Люблю», історична балада «Чумаки» і, звісно ж, творчість рівнян неможливо уявити без жартів та самоіронії, які наразі втілені в композиціях «Бабина тумба» та «Гальмо».

Вихід диску «Потом і кров’ю» запланований на осінь, проте вже зараз Ot Vinta починають обкатувати новий матеріал на живих концертах. Наприкінці травня хлопці відправляться до Бресту, де візьмуть участь у байк-фесті, а 29 червня гратимуть на фестивалі «Фортеця» в Білгород-Дністровському. Окрім того, в червні стартує тур Ot Vinta, який охопить близько двадцяти міст України. Гастрольний графік та інші деталі будуть повідомлені згодом.

Тим часом шанувальники украбіллі мають змогу ознайомитися зі збіркою «Ukrabilly Train», реліз якої відбувся днями на лейблі Crazy Rat Records. Трек-лист компіляції очолює забійник від Ot Vinta – «Брандспойт». Загалом на диск увійшло 18 треків від 10 команд, що представляють сучасну вітчизняну рокабіллі/сайкобіллі сцену – the CheekyBenders (Київ), Mystification (Житомир), WiseGuyz (Харків) та інших.