«Помста сірої миші» літературі та кіно

Помста сірої миші «Помста сірої миші» – друга книга Наталі Коробко, що вийшла в перекладі на українську мову. Дедалі частіше в літературі та кіно висвітлюється болюча для кожної жінки тема привабливості. Російській Каті Пушкарьовій, невдалому прототипу американських soup-opera’s, загрожує відчутна конкуренція з боку української дівчини Клавдії Розуменко – головної героїні роману «Помста сірої миші».

З перших сторінок роману відчувається бажання авторки передати обстановку максимально точно, приділити увагу кожній деталі, не тільки зовнішності героїв, але й їх емоціям; приміщенням, в яких відбуваються події. Не дивлячись на те, що авторка отримала пропозицію на екранізацію книги після її виходу в світ, сюжет книги нагадує маленький кінороман зі стрімкими змінами та геппі-ендом.

Здається, проблема в книзі до неможливості проста – дівчина – «сіра миша» закохується в красеня-бізнесмена, тихенько собі страждає і плаче ночами в подушку допоки не з'явиться добра фея. Але якщо дівчина в суміші зі своєю чуттєвістю вміє показати кігті? Якщо вона неприваблива, але має шикарну, розумну подругу-красуню? Саме подруга Валенсія береться влаштувати життя зневіреної в себе Клавдії. Але коли до діла беруться професіонали, вони ніколи не залишають слідів по собі! Валенсія змушує повірити Клавдію в те, що здатна накласти чари, щоб приворожити Олександра Петрова – бізнесмена, який запав на око Клавдії, хоч і відмовив їй у місці секретарки через маленький зріст. Але що робити тоді, коли цих Олександрів Петрових виявляється четверо?

Помста миші – це наглядний болючий удар у відповідь всім словесним образам. Ставши зіркою реклами та серіалу, Клавдія довела О.Петрову, що не тільки жінки з довгими ногами мають успіх в житті. Побачивши нову блискучу обгортку Клави та її високий статус в публічному житті, побоюючись втратити рейтинг найуспішнішого красеня, Олександр розуміє, що в іншій дружині не потребує. От тільки тепер Клава дізнається про щирість чоловічих почуттів. Але від іншого. На весілля з Петровим серед десятків телекамер Клавдія вдається до жорстокої помсти – одружується з іншим, колись непримітним браті Валенсії, але тепер таким єдиним та коханим!