Рецензія на альбом Перкалаби "Горри" 2005рік

"Можна боротися з відстанню, але не з часом. Відстань не є суттєвою, якщо існує часова константа її подолання. Від Франківська до Перкалаби - як від Львова до Франківська. Якщо проводити олівцем по мапі. У всіх інших способах переміщення - не до порівняння. ...І все ж туди варто завозити консерваторних композиторів. Най попри них пройде тисяча отар овець з дзвінками. Най їм заспіває Дзвінка, яка не вміє тихо говорити. Най вони з того всього запишуть якісь бздури, як Марко Поло..."

Цими словами розпочинається знайомство з Перкалабою на їхньому офіційному сайті. Що і не дивно. Таку музику неможливо охарактеризувати кількома словами рецензії. Вона не піддається чіткій класифікації за стилем, не відповідає загальноприйнятим канонам певного жанру.

То є поєднання фолку та року, причому поєднання гармонійне, незвичне і чомусь страшенно знайоме. Музика Гір за правом претендує і на народну любов широкого кола слухачів завдяки яскравим фольклорним мотивам, і на визнання найвибагливіших гурманів та поціновувачів рок-музики.

Альбом "ГоРРРи!" вийшов не сьогодні і не вчора, от тільки став він подією непересічною: хлопці своїми виступами відомі уже досить давно, а повноцінний музичний продукт подали на розсуд публіки лише у нинішньому році.

Перший трек. На обкладинці значиться дивна назва "220". Думаєш: що воно таке??? Але коли починається музика, стає зрозуміло - мало бути як мінімум 380, адже потужність та енергія зашкалює. Пісні про "Бугая" та "Льотчика" прихильники фолк-року давно знають по фестивальній програмі Перкалаби. Загадкова "Зозулица" та іронічна "Теща" уже зараз можуть скласти недитячу конкуренцію творам визнаних монстрів українського року з власною перевагою у вигляді свіжості, оригінальності та новизни звучання.

До того ж робота хлопців не залишилась без уваги та безпосередньої участі власників "гучних" і відомих нині імен. Зокрема, у пісні "Любові Поклик Ау-Уа" плачі забезпечує Ірена Карпа власною персоною. Співпраця з ФакСами цим не обмежується. Саундпродюсером "Гіррр" виступив Олег Артим (він же є режисером бонусного відео на співзвучну з назвою альбому пісню), а звукорежисером - Артур Данієлян.

Тому закінчити усю цю писанину можна словами з того ж таки перкалабівського сайту: "Це здорово! Це модно! Це - живо!!!"

Трек-лист альбому:
1. 220