Сашко Положинський про Чернігів, освіту і кризу середнього віку

теґи: Сашко Положинський, Тартак

сашко положинськийСашко Положинський – соліст гурту «Тартак», автор пісень, активний громадянин України, у минулому – ведучий на радіо й телебаченні. Гурт успішно існує й прогресує ось вже тринадцятий рік. Нещодавно закінчили писати матеріал для нового альбому й відзняли відео на пісню «Дж.ангел».

«Матеріал для записування нового диску є, але через те, що я поставив собі брекети, ми відклали цю «процедуру», – пояснює Сашко Положинський.

Дорогою до Чернігова Сашко згадував минулий візит до цього міста. Це було рівно рік потому. Тоді гурт грав під відкритим небом на фестивалі «Діджус Адреналін».

Цього разу хлопці відіграли майже 3 години. Концерт складався із двох частин. Перша частина – нова програма. Друга – пісні на замовлення. Протягом першої половини концерту присутні писали на папірцях назви пісень, які хотіли б почути, й складали їх у відерце для льоду.

«Концерт пройшов дуже позитивно! Ще ніхто стільки не грав!» – ділиться враженнями Ігор Вареник.

Нещодавно головний тартаківець відсвяткував свій 37-й День народження. «Я не святкував його. Вийшло, що в цей день ми грали на корпоративі. Це було на теплоході. Погода була хороша,» – розповідає він. На питання, що б він міг порадити чоловікам, аби подолати кризу середнього віку, Сашко відповів: «Наприклад, я не вважаю себе старим. Відчуваю себе сповненим енергії, сил, наснаги, творчих проектів, енергії…»

Сьогодні є тенденція, або навіть мода у музичних гуртів створювати якісь соціальні проекти. Але «Тартак» це не зачепило. Хоча хлопці підтримують такі проекти.

«Ми постійно беремо участь у різноманітних проектах, але започатковувати власний зараз не бачу ніякого сенсу. Тому що це потребує багато часу й уваги – це по-перше. А по-друге – я вважаю, що для нас всіх головний соціальний проект – це створення такої держави, де всі інші соціальні проекти були б вже не потрібні. У моєму розумінні держава існує для того, щоб людям краще жилося! Якщо ми створимо таку державу, яка буде дбати про своїх громадян, не використовувати їх, забезпечувати необхідну кількість прав, свобод, давати можливість людям реалізовувати себе у всіх напрямках… Якщо держава не така, то навіщо вона потрібна? І ми мусимо дбати про те, аби вона дбала про нас!» – коментує Положинський.

У свій вільний час Сашко любить читати. Улюбленою книгою вважає «Алхіміка» Пауло Коельо. А до прочитання загалові радить «Формулу Сонця» Миколи Руденка.

В одному зі своїх інтерв’ю співак сказав, що читав книгу Оксани Забужко «Польові дослідження з українського сексу». Віднедавна Міністерство освіти України включило до шкільної програми творчість цієї письменниці.« До Оксани Забужко ставлюсь добре як до людини, – веде Положинський. – Насправді, я мало знайомий зі шкільною програмою. Підозрюю, що там є твори, які варто читати, а є такі, що до них взагалі не варто людей підпускати.»