Смакуйте й зігрівайтесь разом з Надійкою Гербіш

теґи: Надійка Гербіш, Теплі історії до кави, кава, презентація книги

Презентація книжки «Теплі історії до кави» Надійки Гербіш відбудеться 15 вересня о 17 годині в кафе «Кавова Мапа» під час Львівського форуму видавців. Про що ця книга і чому варто заглянути на її презентацію, читайте далі.

Перша і шалено тепла книга оповідок Надійки Гербіш «Теплі історії до кави» містить історії про каву і гітару, шоколад і почуття, фотоапарат і подорожі. Впродовж всієї книги авторка виявляє сильні почуття до свого чоловіка, адже саме йому здійснена присвята. «Любов усе одно неможливо осмислити, хоч як старайся», – пише закохана жінка.

Нумо, подивімося на цю привітну і замріяну авториню, яка замріяно усміхається до нас із обкладинки. Молода письменниця, вперта мандрівниця, успішна перекладачка, кавова чарівниця, натхненна …. Окрім того, вона дуже любить фотографувати. Тому й до кожного оповідання зробила свою фотоілюстрацію, яка передає зміст кожного конкретного оповідання.

Творчість пані Гербіш уже із перших сторінок викликає повагу за доступну, обнадійливу та іноді надто романтичну життєву філософію. Очевидно, вона відчуває ту особливу красу світу, привабливість міст, якими часто подорожує, і затишність власної домівки. 40 історій-оповідань, в яких відчувається деталізація побуту, ліричність та спокійна емоційність. Вона захоплено пише про привітне спілкування з дітьми, щиро розповідає, що для неї «означає справжня віра в Живого Бога». Вона дивує своєю частковою інфантильність та замріяністю, якими ми так часто себе обмежуємо.

Термокухлик, філіжанка, горнятко й склянка… Мова письма настільки багата і різнобарвна, що з кожною прочитаною сторінкою читач всмоктуватиме красу українського слова. Ви тільки послухайте: «Над морем танцювали феєрверки».  Я смакую мовою цієї письменниці – легкою, колоритною, з емоційним забарвленням.

Що ж вирізнятиме «Теплі історії до кави» серед інших? Терпкувато-гіркий смак кавової книжки Надійки дозволяє нащупати антиномію світу, який спостерігається на відстані витягнутої руки, і реалій книги. Сюжет книги не відволікатиме від реальності, а дозволить щораз більше і приємніше мріяти про солодкавість реальності. Надихаюча книга чи не найкраще пасуватиме для домашнього читання із філіжанкою теплої кави закутавшись у теплий плед в час осінніх вечорів.