Бережімо спогад про Дарунок святого Миколая

Назва твору: Дарунок святого Миколая
Автор: Упор. Ю. Березенко
Видавець: «Братське»
Рік: 2012

Ви дорослий і не вірите в те, що Миколай приходить із дарунками до таких як Ви? Проте дива трапляються з кожним, – твердять герої нової книги видавництва «Братське». «Дарунок святого Миколая» – книга, яка вміщує вірші, казки та оповідання приготовані до свята чудотворця Миколая. Назва  книги відразу інтригує своєю загадковою назвою, а ще більше від самого початку вражає дивовижними ілюстраціями.

Заглянути в світ тих, хто постійно вірить у дива та зустріти ранок 19 грудня в компанії героїв оповідань вирішуючи їхні найголовніші життєві завдання Ви зможете завдяки сміливим людям – авторам цих захоплюючих творів. Вони відкривають перед Вами потаємні куточки своєї нестримної уяви, розділяють з Вами усе те що занишпорилось у їхніх спогадах та мріях, і пронесуть крізь свої твори радість та захоплення від свята.

У збірці ви знайдете 16 неординарних та цікавих оповідань та віршів. Лише поглянувши на зміст книги, більше схожий на подарунковий лист-бажання, Ви зрозумієте, чому я раджу вам прочитати цю книгу. Замисліться, чи хотіли б Ви дізнатись, хто і чому отримає «лист від святого Миколая», для чого необхідні «чобітки для Сніжинки», яким непередбачуваним виявиться «подарунок святого Миколая», від кого отримає «рукавички мама», та яке «бажання» може не-здійснитись. Пригоди і чудасії супроводжуватимуть  героїв на кожному кроці. Книжка дає зрозуміти дитині, що не потрібно боятися складних ситуацій, витрачати своє «іграшкове» життя на справжні Вчинки та розказує як жити за законами тяжіння замку Доброго Серця.

Оповідям зі збірки властива також виразна соціальна тема: як дідусь Миколай привозить нову маму для Богданки у дитбудинку. Автори майстерно поєднують психологізм і повчальність: прості сюжети обростають психологічною глибиною. Твори із цієї книжки читаєш із захопленням.

Вашу ж особливу увагу мені хотілося б звернути на художнє оформлення. Чудовий дизайн та навдивовижу талановиті малюнки Мар’яни Качмар, які прикрашають цю книгу, радують око. Купа блакитно-сірих кольорів налаштовують на спокійний настрій і пробуджують мислення. Натрапить читач також на нові слова у книзі, до прикладу – баклага, прошкувати, духопелити, потрюхикати, гордячка, гарувати.

Гадаю, що й ви залюбки приєднаєтеся до тих хто прочитає у родинному колі ці оповідання та вірші та візьмуться творити радісну, мальовничу й натхненну казку свята. Не ховаєте у своїй кишені унікальну фантазію та мрії, а вмикайте дитячу наївність та віру у святого Миколая. Будьмо ЧЕМНИМИ впродовж усього року!