категорії: література

Тотальний апгрейд Романа Скиби

теґи: Апріорі, Книжковий супермаркет, Маузер, П'ятизнак, або Життя і нежить, Роман Скиба, Смолоскип, Хвороба росту

Роман Скиба – П'ятизнак або Життя і нежитьВідтоді, коли видавництво «Смолоскип» продало останній примірник зібрано-вибраного Романа Скиби «Хвороба росту», ця книга стала об'єктом справжнього букіністичного полювання. Попит на неї настільки зріс, що жертвою такого полювання одного разу став сам автор. Як наслідок, тепер навіть він не має бодай одного власного примірника. Ім'я людини і спосіб, яким вона видурила у нього цей примірник, історія замовчує.

Світ поділився на тих, хто має «Хворобу росту» і тих, хто не встиг. Саме тому мале видавництво «Маузер» (розробник і видавець славнозвісної антології «Дві тонни») спільно з львівським видавництвом «Апріорі» вирішили виправити таку несправедливість і видати апгрейд «Хвороби росту» – нове зібране легендарного поета Романа Скиби – «П'ятизнак, або Життя і нежить». Апгрейд – тому, що книга містить не тільки уже аж п'ять збірок (у «Хворобі росту» було чотири), але й тому, що локального оновлення зазнали ще й окремі тексти, причому, таких апдейтів доволі багато: як зазначає анотація, «деякі вірші ростуть і змінюються, як і ми...». Прихильникам поета давно відоме його невгамовне прагнення до досконалості. А чи виправдане воно цього разу – вирішать читачі «П'ятизнаку...». До речі, ця назва, певно, відображає кількість збірок, вміщених у зібране.

Книга розповсюджуватиметься через основні книгарні Києва та мережу «Книжковий супермаркет» (а це не тільки Київ, а й уся Україна). Києву, правда, пощастить більше, бо в ньому відбуватиметься багато заходів, на яких її можна буде купити дешевше, а також одразу отримати автограф самого Романа Скиби. Першу таку презентацію заплановано провести в рамках київського форуму видавців у кінці травня. Стежте за анонсами.