категорії: музика стаття

Віктор Бронюк: «Моя донька засинає під Бреговича»

теґи: Докер, ТІК, виступ, концерт, курйози, тур

DSC_0351Лідер гурту «ТіК» Віктор Бронюк розповів, як знімався у сукні, виховує донечку Єву, готується до гастрольного туру та збирає матеріал для нового альбому. А також – про нову бек-вокалістку команди – Олену, про яку каже: «Вона співає, танцює та робить шоу».

– Олена закінчила Вінницький державний педуніверситет, вчилася на вчительку початкових класів, – розповідає Віктор Бронюк. – Працювала в різних творчих колективах. Коли постало питання про заміну бек-вокалістки Оксани, ми згадали про Олену. Вона тоді працювала у банку. Запропонували – і вона погодилась. Тепер катається з нами із концертами.

– Чула, у вас ще плануються поповнення у колективі...

– Зараз займаємось підготовкою до туру, який збираємось розпочати у квітні 2010-го. До нас долучиться міні-оркестр. Разом з хлопцями-духовиками готуємо двогодинну програму із подільськими мотивами.

– Новий альбом буде разом з новою програмою?

– Не встигнемо записати його до початку туру. А поспіхом не хочемо робити. Думаю, альбом можна чекати вже влітку.

– Зараз ви «катаєтесь» у турі «З Україною в серці». Як сприйняли цей факт ваші прихильники?

Виступ ТІКа в Докері– Коли починався тур, була внутрішня боязнь, як нас сприймуть схід, захід. Але завжди є ті, хто за, і ті, хто проти. У кожному місті є той, хто буде звинувачувати і називати нас запроданцями, але це наша позиція. Підтримую Юлію Тимошенко. У наших дядьків керувати не виходить, то нехай жінка спробує.

– Чи немає конфліктів із іншими артистами у турі?

– Та ні, у нас немає принципу, якими виступати: першими, останніми чи в середині концерту. Нам все одно. Головне – якісно відпрацювати свою програму.

– А курйози трапляються?

– Коли ми були у Миргороді, сиділи й обідали, до нас підійшов чоловік і каже: «Пісня «Олені» – хороша, там є рядок «Кондуктори, дебіли, профілакторії…», так-от, треба там замість одного слова поставити «Заморені»... Не знаю, він хотів, щоб були «кондуктори заморені» чи «дебіли заморені», але таких людей з бейджиками «Даю ценниє совєти» багато. Часто пишуть на форумах, в «Однокласниках», «Вконтакті» свої вірші. Бувають хороші, а буває щось на кшталт: «Ти прокинешся від того, що подзвонив лікар, хтось помер в реанімації»...

– Кажуть, що ти годував Руслану вінницькою ковбасою.

– На якомусь фуршеті нас пригощали ковбасою, казали: «Беріть, дуже смачна домашня ковбаса». Але я як людина, яка вміє робити домашню ковбасу, сказав, що вона не схожа на домашню. І пообіцяв Сашкові Ксенофонтову, чоловікові Руслани, що коли будемо у Вінниці, пригощу їх справжньою домашньою ковбасою. Сашко до Вінниці не приїхав, а от Руслана пробувала. І погодилась, що найсмачніша домашня ковбаса – у Вінниці.

– Нещодавно ти разом з Ольгою Сумською позував у... сукнях. Чи природно почувався у жіночому вбранні?

DSC_0379– Це була фотосесія для модного календаря. Коли мені сказали, що зйомка буде у сукнях, головною моєю умовою було, аби не треба було малюватися. Із Ольгою було приємно працювати. На знімальному майданчику відчувалось, що вона професіонал. А моя сукня була більше схожа на індійське сарі, ніж на сукню. Ми ще жартували, що мені не вистачає цятки на лобі, як у Лами. Зйомка була із баяном, ми його мало не порвали...

– На виховання доньки Єви часу вистачає?

– Вона мене теж виховує. У свої вісім місяців Єва вже вміє сваритись. Любить дивитися футбол. Коли українська збірна грала із греками, ми з дружиною готували вечерю, а вона дивилась футбол і сварилась на футболістів: результатом гри була незадоволена.

– Чи привчаєш Єву до музики?

– Колискові Єва не дуже любить. Вона – дівчинка прогресивна. Засинає під Бреговича, любить також засинати під «Сірожине пірожино». Також любить мультик про Сірка – «Жил-был пес». Може дивитись його по кілька разів поспіль.