«Відьмина гора», або Прибульці серед нас

теґи: Відьмина гора, екшн, фантастика

«Відьмина гора»Останнім часом цікавість до уфології дещо знизилась, але в полум’я підлили масла співробітники спецслужб. Уряди  Англії та Франції оприлюднили відомості про НЛО за останні 25 років, що не могло не звернути на себе увагу широких мас. У світлі цих подій зацікавленість  уфологією розгорілась з новою силою; кінематографісти теж не сиділи, склавши руки.

Ідея фільму взята з книги Олександра Кі «Втеча на Відьмину Гору». В 1975 році за її мотивом був знятий однойменний фільм. Проте з новим його пов’язує хіба що ідея. Події нового фільму відбуваються в наш час, а всі герої змінені.

«Відьмина гора»В Лас-Вегасі фестиваль НЛО і місто наповнене натовпом людей у костюмах прибульців. Джек Бруно (Дуейн Джонсон) – таксист з великим серцем і темним минулим. Він нещодавно відмовився везти у «Планету Голівуд» декількох озброєних до зубів імперських солдатів і, коли в його машині прямо з повітря з’являється пара гарних діток с повними кишенями грошей і вимагають везти їх кудись у пустелю, Джек зовсім не здивувався – він же таксист у Лас-Вегасі.

Між тим, діти досить дивні, навіть для такого натовпу «прибульців». Вони читають думки, пересувають предметі за допомогою думки, називають поїздку в таксі «угодою про транспортні послуги» і залишають 500% чайових.

До того часу, коли Джек усвідомлює, як він вляпався, вмикати задній хід вже пізно – діти починають йому подобатись.

«Відьмина гора»У фільм закладена чудова ідея. Тут є багато самотніх людей, які знаходять один одного. По одинці вони б ніколи не змогли б протистояти спецслужбам обох планет, але, об’єднавшись, вони стають сім'єю і тоді їм не страшні ні смертельно небезпечний вбивця Сайфер, ні вдягнені у звичні чорні костюми твердолобі недалекі агенти.

Крім драйвових гонитв по землі, повітрю та космосу, вибухів, гелікоптерів і велетенських чорних машин, у фільмі підіймається питання про населення космосу. Чи єдині ми у Всесвіті, чи може десь там, за мільярди світових років від нас, існують такі самі, як ми? А що, коли одного сонячного ранку ви на дворі побачите, як приземлюється космічна тарілка, з неї виходять зелені чоловічки з ріжками і кажуть вам «Привіт!»?

«Відьмина Гора» – це фільм про дружбу, розуміння, любов. І не важливо, з якої ти планети, якого кольору твоя шкіра і чи є в тебе роги або хвіст – головне, хто ти насправді, що ти відчуваєш і як поводишся.